Ciolacu: Avem al doilea cel mai mic preț la carburanți din Europa

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit despre prețul la carburanți.

Președintele Partidului Social Democrat a făcut declarații de presă despre prețul la carburanți:

„Am venit cu acești 5 lei la 10 litri, este o măsură discutată, fiecare am avut câte o opinie, am zis să vedem cum funcționează și pe urmă o să ne întâlnim din nou în coaliție și vom discuta asupra efectelor. Vreau să vă repet că avem al doilea cel mai mic preț din Europa. În acest moment important este și trendul, dacă ne menținem în acest preț, și cred că aici este fondul“, a spus Marcel Ciolacu.

Ce spune Marcel Ciolacu despre plafonare

„Am avut această discuție și, după cum bine știți, am fost acuzat, eu personal, că sunt comunist. Acum, am văzut SUA și Franța că sunt mai comuniști decât mine, că vor plafonare la țiței. Poate unii au voie să fie comuniști și eu nu“, a mai adăugat Ciolacu.

Compensare preț carburanți. Ciucă: Toți cetățenii României să știe care este realitatea

Nicolae Ciucă, premierul României, a venit cu explicații privind compensarea prețurilor la carburanți:

„Când am luat această decizie, ea a fost discutată în coaliție și a fost agreată de către toți membrii coaliției. De asemenea, a fost discutată și soluția ținând cont că trebuie să fim cât se poate de realiști și să vedem care este suma de bani pe care o avem în bugetul statului. Personal aș fi vrut să putem să asigurăm o compensare mai mare, dar în momentul acesta, vreau să știe toți cetățenii țării, aceasta este realitatea. Atât am putut asigura de la bugetul statului

Am făcut în așa fel încât să discutăm inclusiv cu industria, pentru că nu ne dorim ca și în România să ajungem la restricționarea cantității de carburant care se poate cumpăra de la pompă. De asemenea, am căutat ca prin această măsură să existe asigurarea de carburant necesar desfășurării activităților economice. Prin această măsură nu le anulăm pe cele deja în vigoare, ea fiind o măsură complementară.

Totodată, doresc să spun, pentru că am avut această discuție și în cadrul Biroului Politic Național, toate elementele au fost analizate ținând cont de realitate. România, în momentul de față, își poate asigura aproximativ un sfert din producția proprie de petrol. Acestea sunt elementele de realitate pe care le-am avut în vedere și nu a fost vorba despre o discuție despre care dă mai mult. Nici nu cred că trebuie să le creăm cetățenilor țării așteptarea că cineva ar fi putut da mai mult și nu a dat. Nu, asta este realitatea și o afirm cu toată responsabilitatea“, a precizat premierul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel