Ciolacu, anunț: Facturile vor SCĂDEA imediat! Prețul curentului, la nivelul de dinainte de liberalizare

Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu
Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a făcut un nou anunț privind facturile la gaze și curent.

"Facturile românilor vor SCĂDEA imediat – ca urmare a propunerilor PSD, agreate ieri în coaliție. Pachetul de măsuri al PSD duce prețul la energie electrică la nivelul de dinainte de liberalizarea sălbatică făcută de dreapta, respectiv 0,68 lei/kWh. De asemenea, am crescut plafonarea la 0,31 lei/kWh și am aplicat o compensare de 40% la gaze naturale, astfel încât prețurile finale să fie mai mici.

În plus, măsurile PSD au vizat și creșterea volumele de consum atât la electricitate, cât și la gaze pentru ca 90% dintre cetățeni să beneficieze de prețuri scăzute, spre deosebire de doar 20% ca până acum. Propunerile PSD, agreate de întreaga Coaliție, trebuie să fie adoptate cât mai repede prin ordonanță de urgență de către Guvern, astfel încât să fie aplicate de la 1 februarie (inclusiv la factura din ianuarie)", a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

"Furnizorii de energie electrică și gaze naturale au agreat noile măsuri anunțate de Guvern pentru compensarea și plafonarea prețurilor, angajându-se, totodată, să depună eforturi susținute pentru a evita, pe viitor, repetarea problemelor legate de emiterea de facturi eronate. Totodată, furnizorii și-au asumat responsabilitatea de a storna și de a reface facturile emise eronat până acum, urmând ca cele deja achitate să se deducă din următoarea factură", a transmis premierul Nicolae Ciucă, după întâlnirea avută astăzi cu reprezentanții producătorilor și furnizorilor din domeniul energiei.

Vezi și: ACORD între Guvern și furnizori pe prețurile la gaze și energie. Ce se întâmplă cu FACTURILE. Ultimă oră!

"Ordonanţa cu modificările va fi aprobată săptămâna viitoare"

"Măsurile intră în vigoare cu data de 1 februarie. Evident, mărim plajele de consum de la 1000 la 1500 şi de la 300 la 500. Discutăm împreună cu Ministerul de Justiţie să vedem dacă se pot face şi recalculări în spate. Ordonanţa cu modificările va fi aprobată săptămâna viitoare. Faptul că, până la 31 iunie, se fac regularizări la tot consumul din această perioadă, putem discuta inclusiv de luna ianuarie, poate de ce nu, dacă Ministerul ne permite, să discutăm de plajă de consum şi în noiembrie şi în decembrie", a spus, astăzi, Virgil Popescu, ministrul Energiei.

 "În toată această perioadă, vom face evaluare şi vom vedea ce măsuri vom lua după 1 aprilie", a mai spus ministrul.

Vezi și: Facturi gaze și curent. Ministrul Virgil Popescu, noi declarații

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel