Ciolacu, întrebări DURE pentru Guvernul Orban: De aceea nu vor să arate bugetul pe anul viitor!

Marcel Ciolacu / FOTO AGERPRES
Marcel Ciolacu / FOTO AGERPRES

"Noua rectificare bugetară a guvernului Orban probează că banii țării sunt azi pe mâna Clanului Cămătarilor liberali!", transmite Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. 

"Se confirmă ceea ce am spus în decembrie anul trecut, când PNL și-a angajat răspunderea pe Bugetul pentru 2020: fondurile ajung doar pentru 9 luni! Spitalele au rămas fără bani, școlile au rămas fără bani, autoritățile locale au rămas fără bani!Rectificarea presupune tăieri masive de la INVESTIȚII și FONDURI EUROPENE. Peste 4 miliarde de lei! Ca prin minune, se găsește însă un miliard de euro pentru primăriile PNL și pentru pușculița electorală a lui Orban - Fondul de Rezervă al Guvernului!

Deficitul bugetar va ajunge la 100 miliarde lei la finele anului, un dezastruos record istoric. Asta, deși Romania a avut cel mai mic pachet de stimulare a economiei din UE, de numai 2,5% din PIB!

România s-a împrumutat accelerat, cu peste 25 miliarde EURO, dar nu sunt bani pentru firmele românești, nici pentru pensionari și copii, nici pentru agricultură. Datoria guvernamentală va depăși pragul de 100 miliarde EURO în decembrie 2020. Asta înseamnă că, pentru împrumuturile făcute acum, vom plăti dobânzi în plus de câte 1 miliard de euro! În fiecare an din următorii 10 ani. Mai mult, din proiecția anunțată chiar de ei pentru 2021, vorbesc de scăderea deficitului cu  20 miliarde de lei. De unde taie PNL 20 miliarde?", întreabă liderul PSD.

Ciolacu: Din acest motiv ascund liberalii adevărul

"Ascund bugetul fiindcă nu vor să răspundă la următoarele întrebări dure:

Mai cresc pensiile?

Mai există recalcularea lor în 2021?

Pensia minima rămâne înghețată în 2021?

Cu cât se vor tăia salariile bugetarilor în 2021?

Cât vor să crească TVA (incusiv la alimente, care va lovi năpraznic nivelul de trai a peste 8 milioane de români)?

Cu cât vor majora impozitele?

În 2020, PNL a urcat povara datoriei din spinarea fiecărui român cu 1300 euro! Acești bani vor fi plătiți de fiecare dintre noi prin măsuri de austeritate, concedieri și creșteri de taxe și impozite. Acestea sunt 'lucrurile fantastice' făcute de Cîțu, acest Sile Cămătaru al guvernării liberale! De aceea nu vor să arate bugetul pe anul viitor! Pe 6 decembrie, trebuie pus STOP acestei guvernări ticăloase și corupte! Iar cei care au îngropat țara în datorii trebuie să răspundă!", atrage atenţia Marcel Ciolacu în mesajul său. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel