Ciocolata, "patrimoniu naţional" în Belgia, muzeu la Bruxelles

Ciocolată, considerată "patrimoniu național" în Belgia, are începând de sâmbătă, propriul muzeu în Bruxelles, care dispune inclusiv de o seră tropicală, de un atelier pentru a găzdui cursuri și demonstrații, dar și de o zonă de degustare, unde marile nume și micii artizani își prezintă specialitățile.

Născută în secolul al XIX-lea "grație talentului patiserilor și producătorilor de biscuiți personalizați care au inventat celebrele praline de ciocolată cu diverse umpluturi, pasiunea belgienilor pentru acest produs dulce nu a fost niciodată dezmințită și am devenit 'țara ciocolatei', a explicat Henri Dupuis, designerul noului muzeu al ciocolatei de la Bruxelles, informează France Presse, potrivit Agerpres.

Prin deschiderea acestui muzeu la Bruxelles în cartierul Koekelberg, "Belgian Chocolate Village", s-a intenționat să se asigure o vitrină veritabilă consacrată acestei delicatese, care ocupă un loc important în panteonul gastronomiei belgiene alături de cartofii prăjiți, gaufre (vafe) și bere.

Muzeul ciocolatei din Bruxelles a fost proiectat de firma Tempora, specializată în expoziții pentru public, în vechea fabrică de ciocolată Victoria, care se afla în culmea gloriei în anii 1950. 

De altfel, un muzeu al ciocolatei există și în Bruges, obiectiv turistic amenajat în casa "De Croon" în piața Sfântul Ion, unde pot fi admirate diferite sculpturi în ciocolată, sunt oferite informații despre istoria apariției acestui aliment atât de savurat sau poți observa instrumentele care erau folosite în trecut pentru prepararea diferitelor forme de ciocolată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel