Ciocolata care se albeşte nu este nocivă. De ce își schimbă culoarea

Ema Apostu / 26 Martie 2018 / 19:50 Salveaza PDF Comentarii

De multe ori se întâmplă, deşi nu are termenul expirat, ca ciocolata să aibă un aspect albit sau să fie acoperită cu o pulbere fină, de culoare albă.

Ca urmare a plângerilor frecvente ale consumatorilor, oamenii de ştiinţă germani din Hamburg au descoperit de ce ciocolata îşi schimbă culoarea şi textura.

Care este motivul?

În majoritatea cazurilor s-a constatat că albirea este cauzată de stocarea sa la o temperatură incorectă, scrie Rador.

Atunci când ciocolata este păstrată la o temperatură mai mare sau mai mică, se produce aşa-numita „colorare grasă”, particulele albe apărând pe suprafaţa ciocolatei.

Nu este nocivă

Oamenii de ştiinţă susţin că ciocolată albită nu este nocivă pentru sănătate.

Specialiștii ne recomandă depozitarea sa la o temperatură cuprinsă între 16-18 grade şi consumul ei cât mai repede după desfacerea ambalajului.

[citeste si]


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24