€ 5.0904
|
$ 4.3406
|
Curs valutar: € 5.0904
|
$ 4.3406
 

Ciocolata care se albeşte nu este nocivă. De ce își schimbă culoarea
Autor: Ema Apostu

ciocolata_dcnews_mignifiata_36511200
 

De multe ori se întâmplă, deşi nu are termenul expirat, ca ciocolata să aibă un aspect albit sau să fie acoperită cu o pulbere fină, de culoare...

Ca urmare a plângerilor frecvente ale consumatorilor, oamenii de ştiinţă germani din Hamburg au descoperit de ce ciocolata îşi schimbă culoarea şi textura.

Care este motivul?

În majoritatea cazurilor s-a constatat că albirea este cauzată de stocarea sa la o temperatură incorectă, scrie Rador.

Atunci când ciocolata este păstrată la o temperatură mai mare sau mai mică, se produce aşa-numita „colorare grasă”, particulele albe apărând pe suprafaţa ciocolatei.

Nu este nocivă

Oamenii de ştiinţă susţin că ciocolată albită nu este nocivă pentru sănătate.

Specialiștii ne recomandă depozitarea sa la o temperatură cuprinsă între 16-18 grade şi consumul ei cât mai repede după desfacerea ambalajului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Comentarii

Pentru a vedea sau a publica comentarii, te rugăm să te autentifici în Facebook.
 
 
 
 
 
x close