Ciocniri între palestinieni şi poliţişti israelieni pe Esplanada Moscheilor

Ciocniri s-au produs duminică între poliţişti israelieni şi credincioşi palestinieni pe Esplanada Moscheilor din Ierusalim, în prima zi a sărbătorii musulmane Eid al-Adha, informează AFP.

Din cauza tensiunilor, poliţia israeliană a blocat accesul pe esplanadă a evreilor, care marchează la rândul lor o importantă sărbătoare religioasă, Tisha B'Av, una dintre datele cele mai sumbre din calendarul evreiesc, distrugerea în două rânduri a Templului din Ierusalim.

În timpul confruntărilor cu forţele de poliţie, mai mulţi credincioşi musulmani au fost răniţi, potrivit presei israeliene, citată de dpa. Potrivit Reuters, serviciul de ambulanţă palestinian a informat că cel puţin 14 palestinieni au fost transportaţi la spital pentru a primi tratament medical, iar postul public de radio israelian Kan a transmis că patru ofiţeri de poliţie israelieni au fost răniţi.

Poliţia a trecut la evacuarea zonei după ce vizitatori musulmani au început să strige sloganuri naţionaliste şi să se revolte. Potrivit presei, poliţia israeliană a făcut uz şi de grenade cu gaze lacrimogene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel