Ciocniri în coaliție? Marcel Ciolacu, declarația care schimbă scena politică. Oferta fără precedent făcută de liderul PSD

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Declarații total neașteptate făcute de Marcel Ciolacu astăzi, în condițiile în care tot apar zvonuri despre neînțelegeri în coaliția de guvernare și chiar despre ruperea ei. 

Liderul PSD Marcel Ciolacu nu este gata doar să preia Guvernul în mai 2023, dar și să continue după 2024 în formula coaliției largi. Prezent la Zalău, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a făcut declarația la care prea puțini se așteptau în condițiile în care, în ultima vreme, se tot vorbește despre unele neînțelegeri în coaliție sau chiar despre eventuala rupere a coaliției de guvernare din considerente pur electorale. Declarația de astăzi a lui Marcel Ciolacu vine să spulbere toate zvonurile, fiind o adevărată surpriză pe scena politică. El ar dori, dacă și electoratul vrea, să continua sub formula unei coaliții largi și după alegerile din 2024. 

”Ne-am asumat această coaliţie. Mergem până în 2024. Dacă românii, fiindcă ei sunt suverani, vor considera că aceasta este calea, ne vom asuma din nou o astfel de coaliţie largă. Repet, s-a dus perioada în care România îşi permitea să piardă timp” este declarația făcută de Marcel Ciolacu. 

Președintele PSD a adăugat că îşi doreşte ca oamenii politici, indiferent de partidul din care fac parte, să "vorbească" aceeaşi limbă, pentru ca România să fie respectată la nivel european.

”Eu nu vreau să fiu reprezentantul unei ţări care este batjocorită de liderii altei ţări membre, ca şi mine, în Uniunea Europeană. Eu vreau să fiu respectat la fel ca orice cetăţean european şi ca orice stat european, dar pentru acest lucru, noi toţi oamenii politici, indiferent de culoarea politică, trebuie să vorbim aceeaşi limbă”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Ciolacu și Ciucă țin coaliția

Așa cum a evidențiat de multe ori Marcel Ciolacu, acesta are o comunicare și o colaborare foarte bună cu omologul liberal, Nicolae Ciucă. Într-un interviu pentru DCNews, Silviu Mănăstire, secretar general adjunct al PNL, a oferit informații din culisele acestei echipe politice.  

"Nicolae Ciucă vrea să țină România și coaliția în echilibru. Marcel Ciolacu, președintele PSD, Nicolae Ciucă, premierul și președintele PNL, au o comunicare foarte bună. Ei țin, de fapt, această coaliție, ca să fac și o dezvăluire. Și bine fac că o țin pentru România, pentru că vremurile nu sunt deloc roze, ci tulburi, prin care trece Europa și țara noastră, din punct de vedere economic și social. Faptul că cele două partide au abordări de comunicare diferite, pentru electorate diferite, este adevărat. Sunt și vor fi discuții, precum există cele legate de pensii", a spus Silviu Mănăstire la Interviurile DC News.

Citește și: Rocada puterii, schimbarea de forțe în Guvern. Bogdan Chirieac, atenționare despre ce se întâmplă acum în ministere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel