Ciocan: Polițiștii nu sunt carne de tun! Ca om, ca român, CER TUTUROR instituțiilor statului următorul lucru!

Christian Ciocan FOTO AGERPRES
Christian Ciocan FOTO AGERPRES

Christian Ciocan a transmis, joi, un mesaj ferm, susținând că „polițiștii nu sunt carne de tun”.

„POLIȚIȘTII NU SUNT CARNE DE TUN!”, susține Christian Ciocan. „Atunci când pleci la război te asiguri și că ai spatele protejat și că toți cei implicați respectă regulile și convențiile stării de beligeranță. Ca om, ca român, cer tuturor instituțiilor statului - reprezentate de diferite persoane - să înceteze a mai folosi noțiunile de Poliție și Polițiști (în contextul exercitării atribuțiilor legale ale Poliției Române, prin lucrătorii ei) drept lait motiv pentru rezolvarea a fel și fel de situații care nu au legătură strict cu instituția de aplicare a legii, instituție care aparține statului român și cetățenilor țării”, a transmis, joi, Christian Ciocan, adăugând ulterior:

„Polițiștii au norme legislative și proceduri în baza cărora acționează pentru garantarea apărării drepturilor și libertăților fundamentale ale oamenilor. Polițiștii nu au atribuții în a analiza constituționalitatea legilor și a sancțiunilor prevăzute pentru nerespectarea acestora. Polițiștii nu spun NU atunci când sunt trimiși în PRIMA LINIE, chiar dacă sunt necorespunzător echipați sau protejați de fel și fel de situații de amenințare de tip asimetric. Polițiștii nici nu fac aprecieri instituționale față de vrednicia sau lentoarea altor instituții, față de activitatea sau posibilele greșeli ale acestora. Polițiștii nu legiferează și nu judecă, ci își pun la dispoziția celorlalte autorități ale României toată experiență și priceperea pentru realizarea unui climat social firesc, bazat pe respectarea demnității umane.”

Ce se întâmplă cu încrederea în polițiști?

„Acuzele sui generis formulate îndeosebi în aceste zile, la vedere sau pentru subconștientul colectiv referitoare la stări de lucruri care exced competenței decizionale ale poliției - această instituție având doar atribuții de execuție conform motivelor expuse mai sus - nu face altceva decât să afecteze în rău, în mod nemeritat, încrederea față de polițiști, urmare a măsurilor pe care aceștia le-au luat și le iau, potrivit legii.

Nu în ultimul rând cred că, la situații speciale, trebuie luate măsuri speciale care să fie respectate de toate organismele statului și de toți românii.

Pentru astfel de stări de lucruri înțelepciunea populară românească are i vorba de duh; un proverb. N-am să-l spun acum, aici.

Dar, am să nuanțez zicând: La revenirea în normalitate - și nu în mijlocul ... crizei - vor fi făcute evaluări și dispuse măsuri pentru eficientizarea modului de răspuns la noi provocări și amenințări”, a precizat Christian Ciocan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel