Ciocan (FSDPR), reacţie după demisia lui Carmen Dan. Solicitare către Guvern

Federaţia Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România reacţionează după ce Carmen Dan şi-a anunţat demisia de la conducerea Ministerului Afacerilor Interne.

"Avand in vedere demisia Ministrului Afacerilor Interne, doamna Carmen Daniela Dan, Federatia Sindicatelor Democratice a Politistilor din Romania aduce la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

  • Federatia Sindicatelor Democratice ale Politistilor din Romania apreciaza activitatea doamnei Carmen Daniela Dan, in perioada executarii mandatului de ministru de interne al Romaniei, cu referire in special la modul in care a gestionat evenimentele produse la data de 10 august 2018 in Piata Victoriei din Bucuresti, neimplicandu-se in actul de decizie operativa.
  • In acelasi timp, asa cum am mai spus,  Federatia Sindicatelor Democratice ale Politistilor din Romania apreciaza celeritatea cu care ministrul afacerilor interne, doamna Carmen Daniela Dan a pus la dispozitia organelor de cercetare toate informatiile existe la nivelul M.A.I in legatura cu evenimentele din 10 august 2018.
  • Federatia Sindicatelor Democratice ale Politistilor din Romania apreciaza insa ca negativ faptul ca ministrul afacerilor interne, doamna Carmen Daniela Dan, in ultimul an si jumatate nu s-a intalnit nici macar o data cu sindicatele din M.A.I in cadrul dialogului social, acest fapt ducand la necunoasterea realitatilor obiective din cadrul Ministerului de catre decident.
  • Pe cale de consecinta, ministrul afacerilor interne, doamna Carmen Daniela Dan nu a reusit sa faca o evaluare a apartului profesional din imediata apropiere a domiei sale.

Federatia Sindicatelor Democratice ale Politistilor din Romania reafirma obligativitatea respectarii Constitutiei Romaniei si a legilor tarii – art.1, pct.5 din Constitutie. Mai mult Federatia Sindicatelor Democratice ale Politistilor din Romania reafirma obligativitatea respectarii principiului separatiei puterilor in stat – art.1, pct.4 din Constitutie.

In aceste conditii, Federatia Sindicatelor Democratice ale Politistilor din Romania, in baza dialogului social solicita Guvernului Romaniei precizari fata de intentia de remaniere a ministrului afacerilor Interne si a ministrului de externe ai Romaniei", transmite Christian Ciocan, directorul de comunicare al FSDPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel