Ciocan, după declarațiile lui Vela despre ”abuzuri”: Din respect...

Christian Ciocan FOTO AGERPRES
Christian Ciocan FOTO AGERPRES

Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România "Alexandru Ioan Cuza" solicită, în continuare, fermitate în aplicarea măsurilor legale.

„Legea se aplică în litera și in spiritul ei. Polițiștii continuă să rămână în "prima linie" - atat in perioada aplicării măsurilor prevăzute in decretele președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis și in ordonanțele militare emise pentru gestionarea situației deosebite prin care trece tara - urmare a pandemiei generate de COVID - 19, dar și după aceasta perioada.

Așa cum le impune Legea de organizare și funcționare a Poliției Române, dar și Jurământul de Credinta depus fata de patrie și fata de cetatenii ei.

Federația apreciază ca recentele declarații ale ministrului de interne, domnul Ioan Marcel Vela, referitoare la unele posibile "abuzuri" nu vor minimiza in niciun fel intervențiile polițiștilor, tocmai din respect pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale prevăzute și garantate prin Constituție.

Mai mult, Federația înțelege necesitatea aplicării măsurilor legale fata de toți cei care înțeleg sa nesocotească prevederile actelor normative generate ca răspuns și instrumente de prevenire a Coronavirusului in România.

Federația solicita, totodată, discernământ și responsabilitate in sancționarea contravenienților și in constatarea infracțiunilor.

În același timp Federația își reafirma sprijinul pentru toți polițiștii români și cere in continuare măsuri pentru protecția acestora!”, a transmis, luni, directorul de comunicare și purtătorul de cuvânt al FSDPR, comisar-sef de poliție Christian Ciocan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel