EXCLUSIV  Ciocan, CULISELE discuției cu Vela, după revolta lui Coarnă: Sunt lucruri care NU s-au spus. Nu se poate!

Christian Ciocan FOTO AGERPRES
Christian Ciocan FOTO AGERPRES

Christian Ciocan, purtător de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România, a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS ce a vorbit cu ministrul de Interne, Marcel Vela, după protestele sindicaliştilor din ziua bilanţului MAI, dar şi ce măsuri i-a cerut acestuia să ia pentru a reforma Poliţia Română. 

"Am avut o întâlnire cu ministrul Vela în cadrul discuţiilor privind salarizarea poliţiştilor şi hotărârea ÎCCJ privind acordarea acelor drepturi suspendate de atâţia ani. Sunt lucruri care nu s-au spus aici. Deschiderea către dialog social a fost reiterată de dl ministru chiar prin această invitaţie la discuţii pe care chiar domnia sa a făcut-o sindicatelor din MAI. Demnitarul a exprimat concret ce are de gând să facă în condiţiile legii, pentru ca aceste drepturi să fie acordate. 

Şi domnia sa, şi eu, am atras atenţia că aceste drepturi au fost suspendate cu mulţi ani în urmă, în vremea altor miniştri ai MAI, care nu au întâmpinat acelaşi tip de opoziţie. Le decontează dl Vela, care este de 2 luni în Guvern, ori lucrul ăsta, fără o analiză atentă, nu se poate. Unii cer ordin de ministru, lucru care nu este posibil legal. Ministrul vine şi spune că este nevoie de OUG, de act normativ. El şi-a manifestat disponibilitatea pentru a găsi soluţii, a căutat soluţii împreună cu secretarii de stat, iar lucrul ăsta a fost remarcat. Aşteptăm ca Guvernul care trebuie să fie învestit sau nu să dea un răspuns în perioada următoare.", a declarat Christian Ciocan în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Federaţia Sindicatelor, surprinsă de o cerere a sindicaliştilor

"Apoi, vorbim de un lucru aproape neobişnuit. Sindicatele au venit cu această solicitare, ca drepturile să fie acordate în mod imediat, dar unele sindicate chiar au cerut ajutorul ministrului pentru a media o stare de conflict între unii decidenţi din structurile din teritoriu şi liderii de sindicat. Asta ne-a surprins şi pe unii dintre noi, pentru că până acum sindicatele nu au avut nevoie de o intervenţie de la acest nivel. Ori, în ceea ce ne priveşte, am remarcat că nu demnitarul trebuie să gestioneze această problemă survenită peste noapte. Reiterăm faptul că ingerinţa în orice fel în activitatea sindicală reprezintă infracţiune şi am precizat ministrului că nu este cazul să dea vreo circulară în sensul ăsta pentru că ar translata problematica de la nivel local către planul central şi către domnia sa. Şi tot dânsul ar deconta şi această problemă, pe care sindicatele, de la formare, au reuşit să o gestioneze. 

Dl ministru a avut, oricum, toată deschiderea, şi a spus că se va încerca găsirea unei soluţii şi a cerut răbdare. SIndicatele au cerut în mod imperativ ministrului să dea acea circulară 'acum, acum'. Sub presiune nu iese nimic bine! Oricum, e important ca sindicaliştii să ştie lucrurile astea." a mai spus Ciocan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel