EXCLUSIV  Ciocan, anunț privind schimbarea uniformelor polițiștilor

Christian Ciocan
Christian Ciocan

Comisarul-șef Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice din Poliţia Română (F.S.D.P.R.), atrage atenția tuturor sindicatelor din România despre un fapt extrem de important, în contextul dialogului social pe tema schimbării uniformelor polițiștilor.

”Zilele trecute, la invitația șefului Poliției Române, Benone Matei, reprezentanții sindicatelor au participat la ședința de prezentare a noilor uniforme de poliție. După ce au fost branduite mașinile, de-a lungul timpului, au existat numeroase discuții despre calitatea materialelor din uniforme, despre modul în care vechile ținute erau sau nu adaptate condițiilor în care muncesc polițiștii, sigur că, s-a luat decizia la nivelul IGPR de a modifica ținutele în acord cu tot ceea ce e în acord cu sistemul internațional.”, a spus Ciocan.

”Am fost de față la ședință, ne-am spus punctul de vedere, ținutele vor intra în probă, într-o perioadă de analiză concretă în IPJ-uri, prin purtarea lor de către agenții de siguranță publică și cei de Poliție Rutieră, cel puțin așa am propus noi, ca Federație, pentru a le testa. În funcție de ceea ce ne spun colegii noștri, cei mai în măsură să ne transmită în materie de funcționalitate, pe mai departe IGPR să analizeze și să corecteze dacă mai este ceva de corectat.”, a declarat Ciocan.

”Însă, am atras atenția în ședința respectivă, și asta este un lucru general foarte important, că sindicatele din Poliție trebuie să respecte următoarea regulă. Pe verticală, în jos, ele trebuie să aibă o infrastructură în oglindă cu a Ministerului cu care participă la dialog social. De exemplu, dacă IGPR sau celelalte structuri ale noastre vin cu o problemă pe Poliție Rutieră, sindicatele, la rândul lor, trebuie să aibă specialiști în Poliția Rutieră. Dacă decidenții, IGPR, Ministerul, Poliția de Frontieră vin cu o problemă în alt domeniu, sigur că sindicatele trebuie să aibă specialiști în domeniile respective pentru că, în caz contrar, analiza se face la nivel restrâns sau nu știm cum se face. În cazul nostru, dacă nu ai un om care să se priceapă la calitatea materialelor, așa cum analizează IGPR, prin specialiști concreți, pentru că au atribuții prin fișa postului, trebuie să ai un om care să își exprime puncte de vedere, în conformitate cu legea, nu cu propria dorință.”, a punctat Ciocan.

Analizele care se fac în dialogul social trebuie să aibă niște rigori

”Ei bine, analizele care se fac în dialogul social trebuie să aibă niște rigori. Forma propusă trebuie analizată, iar dacă există obiecții, acestea trebuie să fie în parametrii legali, cu referire la articole de lege și cu HG, în acest caz al uniformelor, și cu parametri tehnici. Altfel, ne dăm cu părerea peste tot! În momentul în care Ministerul, IGPR-ul sau alți decidenți pun în atenția sindicatelor o problemă, indiferent de domeniu, acea problemă trebuie analizată, nu după creierul fiecăruia, ci strict în conformitate cu legea. Sindicatele trebuie să respecte aceleași rigori. Nu pot fi niște organizații din care fac parte niște membri cotizanți, care nu au habar de chestiunile care se discută. Acum doi ani, când se discuta de schimbarea uniformelor polițiștilor, unii aveau niște propuneri să aibă culoarea portocalie. Eu am zis De ce portocalie? De ce nu roz bombon? De ce nu alb? De ce nu verde? Adică, trebuie să vii cu o motivare, care se face strict pe parametri tehnici, ai nevoie de oameni care se pricep, sunt abilitați, trecuți prin niște calificări, și strict din punct de vedere legal.”, a menționat Ciocan.

”Atrag atenția tuturor sindicatelor din România!”

”Țin să punctez că s-a ținut cont de toate punctele de vedere ale sindicatelor, fapt extrem de important! Așadar, după ce vor fi testate noile uniforme și toate condițiile îndeplinite vor intra în dotarea polițiștilor. De asemenea, și sindicatele trebuie să performeze! Atrag atenția tuturor sindicatelor din România! Este o mega responsabilitate! Dacă dialogul social este prevăzut în Constituție, sindicatele trebuie să considere acest fapt nu doar un mare privilegiu, ci și ca o mare răspundere!”, a punctat Ciocan.

Noile uniforme sunt pe ultima sută de metri

”Este și un anunț, în premieră, că noile uniforme sunt pe ultima sută de metri. Sunt materiale făcute de cele mai bune structuri din lume, dar este necesar să se și constituie, la nivel de sindicate, astfel de structuri ca, în orice moment, să putem dialoga cu puncte de vedere și în baza celor amintite anterior. Sindicatele din Poliție trebuie să se ridice la nivelul pe care partenerul nostru, șeful IGPR, ni-l oferă! A ținut cont de toate propunerile, dar tebuie să cerem mai mult de la noi, sindicatele!”, a concluzionat Christian Ciocan, pentru DC News.

Citește și - Faza zilei în Constanța. Cum se amendează polițiștii între ei din cauza parcărilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel