Cioban în stare gravă, salvat de jandarmii montani în masivul Bucegi

Foto ilustrativ: Salvamont România
Foto ilustrativ: Salvamont România

Un cioban a fost salvat de jandarmii montani în masivul Bucegi.

Un cioban, aflat în dificultate din cauza epuizării fizice şi a vremii nefavorabile, a fost salvat, joi, în masivul Bucegi, de jandarmii montani de la Postul Zănoaga, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Dâmboviţa.

Bărbatul, aproape intrat în şoc hipotermic, a cerut ajutor la 112.

"Dâmboviţeanul, în vârstă de 47 de ani, se deplasa de la o stână spre domiciliu. La un moment dat, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (ploaie abundentă şi temperatură de circa 5°C) acesta nu şi-a mai putut continua deplasarea şi a solicitat ajutor prin SNUAU 112. Ajunşi la faţa locului, în zona Surle, jandarmii montani l-au găsit pe cioban epuizat fizic, aproape de a intra în şoc hipotermic", precizează IJJ Dâmboviţa.

Din cauza traseului greu accesibil cu autoturismul, bărbatul a fost transportat pe braţe pe o distanţă de aproximativ 2 km până la DJ 714, de unde a fost preluat cu maşina până la Dichiu. De acolo un echipaj SMURD l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona masivului montan Bucegi pot apela numărul unic de urgenţă 112 sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel