Cioacă era liber, dacă recunoaștea că a omorât-o pe Elodia. Ce pariu a câștigat, ce a pierdut

cioaca_elodia
cioaca_elodia

Cristian Cioacă ar fi putut scăpa cu o pedeapsă mult mai mică, dacă nu ar fi scuns cadavrul. Cunoscutul avocat Paula Iacob a declarat pentru DeCe News că apărarea lui Cioacă putea merge pe varianta loviturilor cauzatoare de moarte, infracțiune pedepsită cu 7-10 ani de închisoare. Ținând cont  de o posibilă reducere de pedeapsă pentru bună purtare, în acest moment ar fi putut deja să fie liber, ispășindu-și pedeapsa pentru uciderea Elodiei.

”Dacă nu ar fi ascuns cadavrul, ci suna imediat la 112, recunoscându-și fapta, apărarea lui putea invoca varianta loviturilor cauzatoare de  moarte. Ar fi spus că s-au certat, că a lovit-o, iar traumatismul a dus la deces. Putea primi 7-10 ani, care, cu reducerea de pedeapsă pentru bună purtate și, eventual, pentru alte activități din penitenciar, se transformau în 5-6 ani...acum era liber. Părerea mea de avocat, care am văzut multe cazuri, este că zâmbetul său avea în spate o siguranță de profesionist. A dat anchetatorilor atâtea ipoteze, care au întârziat procesul și i-au pus pe piste false. Gândiți-vă doar la ideea că e ascunsă într-o mănăstire. În mănăstire nu se intră fără aprobarea stareței, deci se putea infirma, dar a durat să se verifice, la nivel național”.

Cadavrul e în fundația unei clădiri, îngropat în ciment

Avocatul Paula Iacob a spus că sunt numeroase cazurile în care se dau condamnări în absența cadavrului, bazate pe alte probe. ”Personal, din prima clipă am crezut că Elodia este îngropată în fundația unei clădiri, cadavrul fiind acoperit cu beton. Cioacă a fost un privilegiat, grație poziției pe care o avea în Poliție. A fost foarte sigur pe el și pe imposibilitatea de a se descoperi cadavrul. În istoria judiciară se știe că o metodă simplă e să îl îngropi în beton, în fundația unei clădiri. Dacă ar fi fragmentat cadavrul, creșteau șansele de a se descoperi un fragment. Cum s-ar spune, un cadavru întreg a fost ascuns o dată și bine. Cioacă a crezut că nu va fi condamnat pe baza altor probe, pe care le-a reținut instanța. Până la urmă, dacă e găsit vinovat, a pierdut că nu a recunoscut crima”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel