Cioacă deformează realitatea. "Crede că toată lumea vrea să-l ucidă"

CristianCioaca
CristianCioaca

Judecătorul, care a refuzat eliberarea lui Cristian Cioacă pe 28 decembrie, și-a motivat decizia prin semnalele de afecțiuni psihice pe care le dă polițistul. El a identificat o serie întreagă de patologii care conduc la deformarea realității. 

Potrivit motivării judecătorului George Matei, Cristian Cioacă crede că toată lumea îi dorește răul și conspiră împotriva lui. Din declarațiile polițistului reiese că cineva vrea să-l ucidă. "Teza conspirației îndreptate împotriva sa pe care a încercat să o invedereze în fața tribunalului apare ca fiind ușor fantezistă, inculpatul nefiind în măsură să dea nici cel mai vag indiciu cu privire la cine ar avea interes să-i insceneze ceva", scrie în motivarea judecătorului, citată de  Lumea Justiției. După analizarea doctrinei medicale specifice tribunalul a identificat "o serie întreagă de patologii ce au drept consecință crearea față de pacient a unei imagini deformate a realității, bolnavul trăind cu impresia că toata lumea îi dorește răul și conspiră împotriva sa, dorește să-l ucidă". Judecătorul mai precizează că organele de urmărire penală ar trebui să se asigure că polițistul este o persoană capabilă "să răspundă penal inclusiv din punct de vedere psihic".

Apărarea polițistului precizează că profilul lui Cioacă nu este cel al unui "psihopat periculos și diabolic care distruge un cadavru". Motivarea apărării este neglijența. Mai clar, avocata susține că în cazul în care profilul lui Cioacă ar fi fost cel al unui psihopat, atunci el nu ar fi aruncat uniforma de polițișt cu tot cu insignă și, mai ales, nu ar fi lăsat insigna murdară când ea putea fi ștearsă cu o "picătură de parfum".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel