CIO anunţă pentru JO 2020 o echipă de refugiaţi mai numeroasă decât la Rio

Echipa de refugiaţi care va concura la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo va fi mai numeroasă decât cea aliniată la JO 2016 de la Rio şi care a însumat zece sportivi, relatează AFP. 

Pentru prima oară în istoria olimpiadelor, o echipă de refugiaţi a participat la ediţia de la Rio, fiind alcătuită din doi înotători, fugiţi din Siria, trei judoka din Congo, un maratonist etiopian şi patru semifondişti din Sudanul de Sud. Suntem încrezători această echipă ce va fi aliniată la Tokyo va fi mult mai mare decât cea prezentă la Rio. Aceşti sportivi vor trebuie să respecte baremuri de calificare ce nu vor fi însă aceleaşi cu baremurile federaţiilor internaţionale. Vom identifica sportivii care împlinesc aceste criterii sau se apropie de ele, a declarat preşedintele CIO, Thomas Bach, care a anunţat că a acordat burse olimpice unui număr de 37 sportivi refugiaţi, inclusiv cei 10 de la Rio.

Ca şi la Rio, şefa de misiunea a echipei de refugiaţi va fi kenyana Tegla Loroupe, prima africană învingătoare în maratonul de la New York, în 1994. Cei 37 de sportivi refugiaţi cu burse provin din nouă ţări, printre care Afganistan, Iran, Sudan şi Siria, şi vor concura în sporturi precum atletism, badminton, box, judo, karate, nataţie, haltere şi taekwondo.

În prezent, o parte dintre sportivi se pregătesc la un centru de refugiaţi din Kenya. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel