Cinteză despre Legea sănătății: Nu trebuie să umblăm după imagine

mircea-cinteza
mircea-cinteza

Mircea Cinteză, fostul ministru al Sănătăţii a declarat, miercuri, la finalul consultărilor iniţiate de repezentanții partidului aflat la putere la sediul PDL pe tema noii legi a sănătăţii, că pentru a realiza un proiect eficient decidenții ”nu trebuie să se umble după imagine.

Mircea Cinteză, membru al Colegiului Medicilor, a afirmat că "la elaborarea unui nou proiect de lege trebuie să existe un grup de oameni competenţi care să formuleze problemele, pentru ca toţi cei interesaţi să dea soluţii posibile".

"Apoi, acelaşi colectiv să selecteze din mai multe soluţii ale aceleiaşi probleme pe cele care sunt mai eficiente şi să le supună discuţiei pentru a intra în poiectul final. Trebuie să fim foarte practici. Nu trebuie să umblăm după imagine", a completat fostul ministru al Sănătăţii.

De asemenea, Mircea Cinteză consideră că cei care vor întocmi noul proiect de lege privind sănătatea nu trebuie să ignore societatea civilă, adevăratul beneficiar al serviciilor din sistem, și, mai mult, să fie respectați, nu umiliți .

"Oamenii acceptă restrictiţiile inerente într-o ţară săracă, dacă sunt respectaţi. Dar, în orice caz, nu trebuie să fie umiliţi. (...) Să fim transparenţi, dar să lucrăm, nu să punem accent pe dezbatere, ci pe soluţii", a explicat fostul ministru al Sănătății și membru al Colegiului Medicilor.

Citește și:

Baconschi: S-a deschis un portal pentru o lege a sănătății cât mai bună

Ioan Lascăr: Cuvântul colaps pentru sănătate nu este exagerat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel