"Cinema în aer liber" în parcul IOR din Bucureşti

"Cinema în aer liber" în parcul IOR din Bucureşti
"Cinema în aer liber" în parcul IOR din Bucureşti

O serie de filme vor fi proiectate la "Cinema în aer liber", un eveniment care se desfăşoară între 14 august şi 2 septembrie în parcul bucureştean Al. I. Cuza, fost IOR, informează Mediafax.

Evenimentul, la care accesul este gratuit, aduce în România un concept popular în străinătate, filmul în aer liber, împreună cu cel mai mare ecran gonflabil din ţară, de 120 de metri pătraţi, şi un proiector de 17.000 de lumeni.

Prin conceptul "Cinema în aer liber", Asociaţia Culturală Metropolis propune o alternativă la cinematograful clasic, accesibilă tuturor. Evenimentul are ca obiectiv atragerea atenţiei publicului larg asupra celei de-a şaptea arte, savurată de această dată într-unul dintre cele mai mari parcuri din Capitală, pe Insula Pensionarilor. Organizatorii intenţionează să amintească de Bucureştiul de altădată, când locuitorii Capitalei îşi petreceau timpul liber la proiecţiile de film din grădinile de vară.

Filmele propuse, producţii internaţionale şi româneşti, împacă toate gusturile, atât pe cele ale cinefililor, cât şi pe ale amatorilor de distracţie şi relaxare într-un spaţiu deschis. Publicul se va putea bucura alături de prieteni şi familie,  de una dintre cele zece surprize cinematografice printre care se numără două avanpremiere naţionale, filme apreciate la festivaluri internaţionale de gen şi de presa internaţională de specialitate: "Zarafa" şi "Xingu - În inima Amazonului".

Acestora li se adaugă "Izvorul femeilor", de Radu Mihăileanu, "Perfect Sense", de David Mackenzie, "Băiatul cu bicicletă", de Jean-Pierre şi Luc Dardenne, "Vânătorii de capete", de Morten Tydum, "Iubire persană", de Marjane Satrapi şi Vincent Paronnaud, "Minciuni adevărate", de Pierre Salvadori, "Loverboy", de Cătălin Mitulescu, şi "Tatăl fantomă", de Lucian Georgescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel