Cine vrea să-i ia locul lui Florin Călinescu

Cristina Modreanu a anunțat că va candida pentru postul de director al Teatrului Mic din București, instituție pe care a condus-o Florin Călinescu.

"Au trecut 24 de ore de cand am anuntat public intentia mea de a candida pentru postul de director al Teatrului Mic din Bucuresti si vreau sa le multumesc celor peste 200 de persoane, majoritatea oameni de teatru, care au apreciat aceasta stire si tuturor celor care au comentat, incurajandu-ma in acest demers care nu e deloc simplu. Am deja semnale, din pacate confirmate indirect si de comentariile singurului reprezentant al autoritatii care a intervenit in discutie, ca in culisele concursului se pregatesc conditii de participare de natura sa impiedice o competitie bazata pe competenta.

Toti cei care au declarat aici ca ma sustin, dar si cei care au aflat indirect nefiind conectati pe Facebook, si care m-au sunat in aceste 24 de ore, stiu foarte bine ca toata cariera mea a fost legata de teatru, de care ma ocup de peste 15 de ani in calitate de critic de teatru, directoare de festivaluri, curatoare, si mai nou producatoare de spectacole.

[citeste si]

Pana si lucrarea mea de licenta sustinuta in 1997 era dedicata istoriei revistelor teatrale din Romania, cum sper ca isi mai aminteste profesorul meu coordonator, Bilbiie Radut, iar doctoratul in teatru la UNATC Bucuresti, coordonat de regretata Mihaela Tonitza Iordache si sustinut in 2009 fata unei comisii conduse de actualul rector Nicolae Mandea, a venit firesc, in completarea unei pasiuni care m-a tinut mereu alaturi de scena de teatru din Romania. Singura data cand m-am indepartat mai mult de ea a fost in 2011 cand, dupa cei trei ani de directorat al Festivalului National de Teatru, am plecat cu o bursa Fulbright sa studiez la New York University in Departamentul Studii Performative.

Spun toate astea ca sa demontez vechea mantra "n-avem pe cine sa punem in locul lor", invocata atat cu privire la politica de la noi, cat si in privinta functiilor publice din Romania: exista oameni cu pregatire, competenti - sunt multi altii ca mine - care vor si pot reforma sistemul public, cu conditia sa fie lasati sa-si investeasca experienta, energia si imaginatia in asta!", a scris Cristina Modreanu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel