Cine vrea să fie "singura superputere a lumii". Directorul FBI, declarații incredibile

Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels
Alertă cu bombă în FC Botoşani - Academica Clinceni / Foto Pexels

Liderii de la Beijing au obiectivul transformării Chinei în „singura superputere a lumii", afirmă Christopher Wray, directorul Biroului Federal pentru Investigaţii (FBI) din Statele Unite, conform Axios.com.

„Ofer mai multe detalii despre ameninţarea chineză decât a prezentat vreodată FBI într-un forum public", a declarat Christopher Wray într-un discurs rostit, marţi, la Institutul Hudson din Washington D.C.

Directorul FBI a descris eforturile multilaterale ale Chinei de a obţine avantaje de pe urma SUA şi de pe urma progreselor tehnologice americane, prin sustragerea datelor sensibile despre sisteme militare.

„Dacă eşti un american adult, este mai mult probabil decât improbabil să îţi fie sustrase date personale de către China. Iar datele noastre nu sunt sigura miză, este vorba şi de sănătate, de nivelul de trai, de securitatea noastră. Am ajuns la nivelul în care FBI deschide la fiecare zece ore un nou dosar de contrainformaţii asociat Chinei", a subliniat directorul FBI.

Liderii de la Beijing cred că sunt într-o „luptă generaţională" pentru a face China, „prin orice mijloace, singura superputere a lumii", a atras atenţia Christopher Wray, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel