Cine va fi contracandidatul lui Donald Trump pentru alegerile prezidențiale

Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump s-a declarat convins, vineri, că la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020 contracandidatul său va fi ori Joe Biden, ori Bernie Sanders, amândoi septuagenari, la fel ca el, relatează AFP.

"Impresia mea e că va fi Joe (Biden) cel somnoros şi morocănos sau Bernie (Sanders) cel sărit de pe fix", a transmis Trump pe Twitter, între două mesaje legate de negocierile comerciale cu China. "Toţi ceilalţi dispar în viteză!", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Donald Trump şi-a intensificat în ultimele săptămâni atacurile la adresa democratului Joe Biden, fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama, cea ce indică faptul că îl consideră un adversar serios.

La sfârşitul lui aprilie, Trump (72 de ani) a dat asigurări într-o emisiune pe Fox News că Biden (76 de ani) "nu ar fi capabil să-i facă faţă preşedintelui chinez Xi Jinping", pentru că acest lucru cere "alt nivel de energie şi, sincer vorbind, de inteligenţă".

La jumătatea lui aprilie, înainte de a se lansa în cursa prezidenţială, Biden domina în sondaje printre aproape douăzeci de pretendenţi la învestitura democrată, cu 30% din intenţiile de vot, conform mediei stabilite de site-ul RealClearPolitics, faţă de 22,5% pentru senatorul independent Bernie Sanders, cu mult înaintea celorlalţi candidaţi.

Având în vedere vârsta sa, Biden ar fi cel mai vârstnic preşedinte al SUA, iar în plus comportamentul său prea afectuos i-ar putea dăuna candidaturii. Mai multe femei l-au acuzat recent că au fost deranjate de celebrele sale gesturi de afecţiune: sărutatul pe cap sau punerea mâinilor pe umeri. Fostul senator este cunoscut pentru gesturile sale demonstrative, iar după polemica pe acest subiect el a promis că va fi mai atent, fără să prezinte însă scuze.

Vezi și: Alegeri SUA. Joe Biden candidează. Mesaj pentru Trump: Nu pot să stau departe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel