Cine sunt miniştrii din noul Guvern al Israelului

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Benjamin Netanyahu, premierul desemnat al Israelului, şi-a prezentat noul Guvern. Acesta include atât partide religioase, cât şi naţionaliste. 

Printre principalii miniştri care au depus jurământul joi se numără:

Ministrul apărării Yoav Galant

Membru al partidului conservator Likud al dlui Netanyahu, Yoav Galant, în vârstă de 64 de ani, şi-a început serviciul militar ca scafandru militar şi trebuia să devină şef al forţelor armate în 2011, dar şi-a retras candidatura din cauza acuzaţiilor că ar fi efectuat lucrări de construcţie la casa lui fără autorizaţie.

Ministrul de finanţe Bezalel Smotrich

Colonist din Cisiordania care conduce Partidul Sionismului Religios, dl Smotrich va conduce Trezoreria în baza unui acord de rotaţie cu Aryeh Deri de la partidul religios Shas. După ce a stârnit îngrijorări spunând că Israelul ar prospera dacă ar îmbrăţişa valorile biblice, dl Smotrich a clarificat că el susţine pieţele libere. Dl Smotrich, în vârstă de 42 de ani, se opune creării unui stat palestinian. În trecut, el a militat împotriva minorităţii arabe din Israel, a condamnat activiştii LGBT şi a numit sistemul de justiţie prea liberal. Acum a spus că îi va sluji pe toţi israelienii. Noile sale atribuţii de cabinet includ un rol de supraveghetor al coloniilor din Cisiordania, pe care doreşte să le vadă extinse şi, în cele din urmă, anexate de Israel. Anterior a fost ministru al transporturilor.

Ministrul de externe Eli Cohen

În calitate de ministru al informaţiilor într-un guvern Netanyahu anterior, dl Cohen, în vârstă de 50 de ani, a vizitat Sudanul ca parte a eforturilor Israelului de a-şi normaliza relaţiile cu ţări arabe şi africane, ca parte a tratatelor cunoscute sub numele de Acordurile Abraham. Este membru al partidului Likud.

Ministrul Securităţii Naţionale Itamar Ben-Gvir

Colonist din Cisiordania care conduce partidul de extremă dreapta Puterea Evreiască, dl Ben-Gvir şi-a asigurat un minister responsabil cu poliţia. El a promis că se va concentra asupra legii şi ordinii pentru toţi cetăţenii, dar este în favoarea unor reglementări mai libere pentru forţele de securitate israeliene pe fondul tulburărilor generate de arabi. Dl Ben-Gvir, în vârstă de 46 de ani, se opune creării unui stat palestinian şi pledează pentru destructurarea guvernului interimar al Autorităţii Palestiniene înfiinţat în anii 1990. Odinioară a făcut parte din Kahane Chai, un grup militant evreu care este inclus pe "lista neagră" în Israel şi Statele Unite. De atunci, el a dezavuat unele opinii ale Kahane. În 2007, a fost condamnat pentru incitare împotriva arabilor şi sprijin pentru terorism. Acum este avocat.

Ministrul de interne şi al sănătăţii Aryeh Deri

Dl Deri, 63 de ani, rabin ultra-ortodox, este liderul veteran al partidului Shas, care se bucură de sprijinul evreilor religioşi de origine din Orientul Mijlociu. Numirea sa în noul guvern Netanyahu a fost contestată la Curtea Supremă a Israelului, având în vedere condamnarea sa pentru fraudă fiscală - fără a fi condamnat la închisoare - de anul trecut. În 1999, Aryeh Deri a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru luare de mită. A revenit în politică în 2012. Conform acordului de coaliţie, va deveni ministru de finanţe peste doi ani. Shas, împreună cu un alt partid ultra-ortodox, United Torah Judaism, a generat de mult timp îngrijorări în rândul liberalilor secularişti, cerând beneficii sociale şi scutiri privind satisfacerea serviciului militar pentru alegătorii săi.

Ministrul locuinţelor Yitshak Goldknop

Lider al United Torah Judaism, care beneficiază de sprijinul evreilor religioşi de origine europeană, dl Golfknopf, în vârstă de 72 de ani, este un nou venit în politica naţională.

Ministrul Afacerilor Strategice Ron Dermer

Fost ambasador la Washington, dl Dermer a avut un rol esenţial în stabilirea relaţiilor israeliene cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrain în 2020, în urma unei acţiuni diplomatice a administraţiei republicane a SUA de atunci. Dar Ron Dermer, în vârstă de 51 de ani, a avut legături mai bune cu administraţia democrată anterioară, scrie Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel