Cine sunt judecătoarele care vor superviza alegerile prezidențiale 2014

Cinci judecătoare care au rezolvat dosare penale grele vor face parte din Biroul Electoral Central. Ele vor monitoriza alegerile prezidențiale 2014. 

Cele cinci judecătoare sunt Elena Carmen Popoiag şi Carmen Georgeta Negrilă (secţia 1 civilă), Ruxandra Monica Duţă (secţia 2 civilă), Veronica Năstăsie (secţia contencios) şi Florentina Dragomir (secţia penală).

Cel mai greu nume este cel al Florentinei Dragomir. Judecătoarea a a făcut parte din completul care l-a condamnat definitiv pe Adrian Năstase în dosarul "Trofeul Calităţii". Tot ea a decis arestarea preventivă a lui Remus Baciu, subsecretar de stat şi vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, după ce a fost prins în flagrant luând o mită de 400.000 lei, potrivit România TV

Veronica Năstasie, aleasă preşedintele BEC, a stabilit incompatibilitatea parlamentarului Sergiu Andon. A fost primul caz în care un parlamentar şi-a pierdut mandatul din cauză că a fost găsit incompatibil.

Judecătoarea Ruxandra Monica Duţă, în prezent membru al Secţiei a II-a civilă de la instanţă supremă, a activat anterior la Curtea de Apel Bucureşti, în cadrul Secţiei comerciale.

Judecător în cadrul Secţiei I civilă, Elena Carmen Popoiag este magistrat în cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din anul 2008, atunci când a promovat de la Tribunalul Dâmboviţa la instanţa supremă.

Carmen Georgeta Negrilă este judecător la Secţia I civilă a ICCJ, magistratul are o vechime de aproximativ 15 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel