Cine sunt cei 25 de ultraşi ai echipei FC Barcelona arestați de poliția catalană. Acuzații grave la adresa Boixos Nois - Video

Facebook FC Barcelona
Facebook FC Barcelona

Poliția catalană a anunțat vineri arestarea a 25 de membri ai Casuals, considerată cea mai violentă facțiune a suporterilor ultras ai echipei de fotbal FC Barcelona. Aceștia sunt suspectați că fac parte dintr-o rețea infracțională, transmite AFP.



Operațiunea desfășurată vineri dimineața în Barcelona și alte localități din Catalonia a dus la confiscarea a cinci arme de foc, cantități de cannabis și suma de 180.000 de euro în numerar, conform unui comunicat de presă emis de Mossos d'Esquadra, poliția regională catalană.

Conform comunicatului, deținuții, arestați în urma unei anchete conduse de un judecător din Barcelona, sunt membri ai Casuals, considerată "cea mai violentă facțiune a Boixos Nois", un grup de suporteri periculoși ai echipei FC Barcelona. Acești suporteri sunt cunoscuți pentru orientarea lor de extremă dreaptă.

VIDEO



Conform poliţiei, ei sunt suspectaţi de "cultivare şi trafic de marijuana, ameninţări, răni, extorcare, tulburarea ordinii publice în context sportiv", însă şi de "omucidere" şi "răpire", toate acestea în cadrul unei "organizaţii criminale".

Ancheta a început în noiembrie anul trecut, după ce mai multe persoane au fost rănite într-un atac într-un bar frecventat de suporteri radicali ai lui Espanyol Barcelona, rivala istorică a Barcei. Şase persoane au fost identificate în urma acestui incident.

Informaţiile strânse în cadrul anchetei au arătat că persoanele arestate "făceau parte dintr-o organizaţie infracţională", "care acţionează pe teritoriul catalan, cunoscută sub numele de Casuals". Casuals, şi mai ales Boixos Nois, cărora FC Barcelona le-a interzis accesul pe stadion, au fost deja vizaţi de mai multe operaţiuni ale poliţiei în ultimii ani. În anul 2018, au fost arestaţi 14 dintre aceşti suporteri pentru trafic de cocaină.

De asemenea, gruparea Boixos Nois l-a ameninţat în trecut pe preşedintele Barcelonei, Joan Laporta, cu graffiti pe locuinţa sa, după ce clubul catalan a stabilit o strategie de marginalizare a acestor suporteri radicali, expulzaţi de pe stadionul Camp Nou. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel