Cine sunt angajaţii din stenogramele TVR cu salarii de peste 2000 de euro

Tvr deschidere
Tvr deschidere

Stenograma şedinţei Consiliului de Administraţie al TVR scoate la iveală salariile imense care se plătesc la postul public. Doi colaboratori ai TVR Info au salarii de 9700 de lei, respectiv 6100 de lei pentru o emisiune pe care o realizează pe rând câte o ediţie. În stenograme nu se menţionează numele celor 2, dar în grila TVR Info singura emisiune pe acest format este "Foc încrucişat" care îi are drept moderatori pe Ioana Lupea şi Mircea Marian. Cei 2 fac echipă şi la Evenimentul Zilei. Performanţa emisiunii nu poate fi însă cuantificată pentru că TVR Info nu intră în măsurătorile de rating.

"Asta este cifra exactă, 97 de milioane din luna mai până acum, în fiecare lună şi 61 de milioane colegul ei, în timp ce realizatori care au premii în lume au în jur de 30 de milioane. De ce i-am adus?! În primul rând trebuie s-o învăţ televiziune că nu ştie nimic, în al doilea rând este urâtă, în al treilea rând este greoaie în gândire. Îmi aduc aminte că lau chemat pe doctorul lui Iliescu şi pur şi simplu erau jalnici amândoi, trăgeau de oamenii aceia într-un hal fără hal. Guvernul atunci s-a repliat şi le-a dat banii, dar nu poziţia aia trebuia să o adopte ei", susţine Lucian Hossu Longin conform stenogramelor.

"Nu este vorba de a interveni în modul de concepţie, este vorba de a i se da bani unui om care îmi aduce rating, care este frumos, care este deştept, care este profesionist. Ori niciun din aceste criterii nu le îndeplinesc băieţii ăia şi le dăm salarii uriaşe. Aici este problema. Eu sunt sigură că vor zbura tot realizatorii Televiziunii Române şi vor rămâne aceste figuri aduse de doi ani de zile, care nu întotdeauna ne onorează", mai spune Hossu Longin.

Surse din TVR au declarat pentru DeCe News că acesta nu este un caz singular. De obicei manvra se face cu ajutorul unui contract de drepturi de autor. TVR angajează omul ca şi colaborator iar pe aceste contracte se pot plăti salarii mult mai mari decât la cei cu contract de muncă.

Un alt tip de manevră este cel prin care se angajează 2 oameni pe acelaşi domeniu. Unul dintre ei este profesionistul care face treaba, cel de-al doilea este pila unui om de rang înalt. Această măsură se ia pentru a fi siguri că nu dă nimeni în judecată Societatea.

Principalul criteriu de performanţă, punctul de rating, nu se poate aplica în cazul TVR Info pentru că deocamdată nu intră în analiză. Contractele celor 2, Ioana Lupea şi Mircea Marian, nu pot fi justificate de mai marii din TVR şi cel mai probabil că se aştepta luna aprilie când se trage linie în TVR pentru a putea da oameni afară.

La pagina 50 a stenogramelor puteţi vedea discuţiile din cadrul Cosiliului de Administraţie.

Citeşte şi:

TVR în pragul falimentului: a ajuns la datorii de 100 de milioane de euro

Rodica Culcer, din nou în cărți la șefia știrilor din TVR

Schema jafului din TVR. Vezi cum se ajunge la salariile nesimţite ale şefilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel