Cine sunt actorii care iau în VIZOR POLIȚIA. Scrisoare DESCHISĂ

Proteste SUA - imagine cu rol ilustrativ 
Sursa foto: Agerpres
Proteste SUA - imagine cu rol ilustrativ Sursa foto: Agerpres

Peste 300 de artişti şi executivi afro-americani au cerut marţi într-o scrisoare deschisă principalelor studiouri de la Hollywood să renunţe la acele proiecte care "glorifică" violenţa şi corupţia în poliţie, relatează EFE.

Viola Davis, Michael B. Jordan, Janelle Monae, Billy Porter, Issa Rae, Idris Elba şi Chadwick Boseman sunt câteva dintre celebrităţile care au semnat această scrisoare redactată de actorul Kendrick Sampson ("Insecure", "Miss Juneteenth") şi Tessa Thompson ("Avengers: Endgame") în colaborare cu mişcarea Black Lives Matter. Scrisoarea, distribuită de ziarul Variety, se adresează "aliaţilor Hollywood-ului".

"Hollywood are privilegiul ca industrie creativă de a imagina şi a crea. Avem o influenţă semnificativă asupra culturii şi a politicii. Avem capacitatea de a utiliza această influenţă pentru a imagina şi a crea o lume mai bună", se arată în scrisoare.

"Modul în care Hollywood şi principalele medii de comunicare au contribuit la criminalizarea negrilor, la tergiversarea sistemului legal şi la glorificarea corupţiei şi violenţei poliţiei a avut consecinţe grave", denunţă semnatarii.

Producțiile care 'au contribuit la stigmatizarea şi la asasinarea unor persoane de culoare'



Potrivit lor, producţiile care "glorifică" anumite comportamente ale poliţiei şi care mizează pe reprezentări stereotipe ale comunităţii afro-americane au contribuit la stigmatizarea şi la asasinarea unor persoane de culoare" de către agenţi ai poliţiei.

"Trebuie să punem capăt exaltării ofiţerilor şi agenţilor care dau dovadă de brutalitate şi acţionează în afara legii şi sunt văzuţi ca nişte eroi", notează scrisoarea.

Prin urmare, grupul cere industriei de la Hollywood "să se desprindă de poliţie şi de conţinutul anti-afro-american" şi să investească în proiecte cu conţinut "antirasist" care să promoveze incluziunea şi diversitatea, o temă dezbătută în ultimii ani mai ales în sezonul decernării premiilor cinematografice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel