Cine reprezintă familia Vadim Tudor la licitația Colecția "Corneliu Vadim Tudor"

Drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu, alături de alte peste 150 de obiecte aflate în colecția "Corneliu Vadim Tudor", vor fi scoase la licitație astăzi, la ora 19,30, la sediul Artmark, la Palatul Cesianu-Racoviță din Capitală. La eveniment, din partea familiei Vadim Tudor va participa fostul senator Marius Marinescu, după cum însuși acesta a declarat pentru DC News.

"Am fost rugat de familia Vadim Tudor, în calitate de prieten, să o reprezint astăzi la licitația care va avea loc la Artmark. Va fi și un moment de comemorare a patriotului Corneliu Vadim Tudor. La licitație vor participa, cu siguranță, și persoane care l-au cunoscut și prețuit, amatori și iubitori de cultură", a precizat Marius Marinescu. 

Fostul senator a explicat că decizia familiei de a vinde anumite obiecte din colecțiile deținute de Corneliu Vadim Tudor nu a fost una ușoară și a amintit de momentul în care "Tribunul" a primit piesa de rezistență a licitației de astăzi: drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu.

"Familia se desparte cu greu de cele 170 de obiecte, care au și o încărcătură sentimentală. Din păcate, familia este nevoită să renunțe la ele pe această cale, întrucât are priorități materiale esențiale. Cea mai mare dorință a regretatului Corneliu Vadim Tudor era aceea de a duce mai departe revista România Mare. Vreau să subliniez că obiectele scoase la licitație aparțin familiei Vadim Tudor și au fost adunate de-a lungul anilor, fiind primite la diverse evenimente și sărbători religioase sau cumpărate.

De multe ori am petrecut cu familia mea și familia lui Corneliu Vadim Tudor Sărbătorile de iarnă și de Paște și am fost martor când domniile lor au primit în dar asemenea obiecte.

Piesa de greutate a acestei licitații, drapelul de luptă al eroului Avram Iancu pe care Vadim Tudor l-a primit în dar de la un susținător cu ocazia comemorării anuale de la Țebea. La acest eveniment am fost și eu prezent și am asistat la discuție dintre cei doi: «Mă bucur că neînțelegerile dintre dl Vadim Tudor și dl Gheorghe Funar s-au clarificat și sper ca acest simbol național de mare preț să ajungă într-un loc unde să fie expus în așa fel încât să se poată bucura de el iubitorii de istorie și de cultură».

Ideal ar fi ca Ministerul Culturii să achiziționeze aceste bunuri și să se îngrijească de expunerea lor, într-o secție a unui muzeu, dedicată patriotului Vadim Tudor", a conchis Marius Marinescu, adăugând și că mai multe obiecte de cultură care i-au aparținut lui Corneliu Vadim Tudor au fost donate de familia "Tribunului" Arhivelor Naționale ale Statului, inclusiv semnatura olografă a Anei Pauker.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel