CINE plătește pentru infecția cu Covid-19 la locul de muncă. OIM oferă răspunsul

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Organizația Internațională a Muncii a lansat „Ghidul angajatorului privind măsurile de gestionare a infecției cu Covid-19 la locul de muncă”, răspunzând la multe întrebări importante din timpul pandemiei.

Conform documentului pus la dispoziție de OIM, răspunsul la întrebarea „Este infecția cu Covid-19 acoperită de compensația lucrătorilor?” este unul care variază în funcție de jurisdicție și circumstanțe.

Ce scrie în document

„Asigurarea pentru accidente de muncă și boli profesionale oferă sprijin lucrătorilor în cazul producerii accidentelor de muncă și bolilor profesionale. Faptul dacă impactul infecției cu COVID-19 este acoperit de compensația respectivă sau nu este o întrebare legală, care va varia în funcție de jurisdicție și circumstanțe. Angajatorul are obligația să analizeze situația din țara respectivă, deoarece orice cerere de compensare formulată de un salariat va necesita cercetarea faptelor, iar anumite grupuri de lucrători sunt mai vulnerabili și pot fi protejate în conformitate cu legislațiile specifice”, se arată în document.

„Indiferent de faptul dacă este acoperit de compensația lucrătorilor sau nu, angajatorul trebuie să reducă la minimum riscul expunerii salariaților la infecția COVID-19 la locul de muncă și trebuie să se asigure că au fost întreprinse toate măsurile necesare de precauție și practice de prevenire și control împotriva COVID-19. Dacă angajatorii sunt preocupați de această problemă, le recomandăm să solicite consultanță juridică, în funcție de circumstanțele lor specifice”, mai transmite Organizația Internațională a Muncii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel