EXCLUSIV  Cine pierde în "alegerea" dintre SUA şi Europa. Cristian Diaconescu: Semnal NEGATIV. State ca România, afectate

SUA și UE evită să deconecteze Rusia de la sistemul internațional de plăți SWIFT
SUA și UE evită să deconecteze Rusia de la sistemul internațional de plăți SWIFT

Cristian Diaconescu, fost ministru de externe, a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS unde apar problemele statelor europene când sunt puse să aleagă între SUA şi UE, însă a avertizat şi asupra impactului negativ pe care o retragere a SUA din Europa l-ar avea pentru o ţară ca România. 

"Uneori am senzaţia că e şi o formă de manipulare, o formă de a crea divizare în Europa, mai ales. 9500 de militari retraşi din Germania de SUA nu înseamnă foarte mult. Erau 32.000 de militari americani în Germania. Din punct de vedere numeric nu e o problemă. O problemă poate apărea când apar liniile de divizare. Neprietenii alianţei nord-atlantice în această zonă ar fi interesaţi. Ca neînţelegerile, competiţia, cine e mai apărat decât altul, să înceapă să prevaleze. Şi atunci se prefigurează decizia. Aportul militar american este unul cât se poate de semnificativ şi cred că va rămâne în vigoare, indiferent cine va fi ales la Casa Alba după alegerile din noiembrie. Relaţiile dintre lideri, dintre state, poziţionările de a avea mai mulţi americani pentru a te simţi mai protejat ca alţii nu sunt chestiuni prielnice.", a declarat Cristian Diaconescu în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Retragerea SUA, semnal NEGATIV

"În al doilea rând, o retragere din punct de vedere politic a SUA din Europa va fi un semnal negativ şi din perspectiva faptului că în Europa nu se vor aşeza instantaneu lucrurile. Semnale sunt. Atunci, acea parte a definiţiei autonomiei europene strategice nu va fi foarte convenabilă, mai ales pentru state care au foarte mare nevoie de sprijinul occidental, în special american, cum suntem noi, sau statele baltice", a mai declarat fostul ministru. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel