Cine nu are un animal de companie, să-și ia! Iată la ce concluzie ULUITOARE au ajuns cercetătorii

Freepik
Freepik

Ştiinţa confirmă: un animăluţ în casă are efecte incredibile asupra copiilor!

Persoanele care au încă nevoie de motive pentru a primi în casă un animal de companie s-ar putea lăsa convinse mai ușor de concluziile unui studiu realizat de o echipă de cercetători americani. Potrivit specialiștilor, copiii care provin din familii în care sunt prezente animale, au niveluri mai mari din două tipuri de bacterii "bune", asociate cu un risc scăzut de alergii și obezitate, informează Science Daily.

Conform cercetării efectuate la Universitatea Alberta din Statele Unite, condusă de Anita Kozyrskyj, epidemiolog pediatru și una dintre cercetătorii de marcă în studierea microbiomului, copiii din familii cu animale de companie — dintre care 70% erau câini — aveau un sistem imunitar mai puternic datorită microorganismelor care trăiesc în tractul digestiv. Concluziile echipei lui Kozyrskyj, care a studiat testele efectuate pe mostre colectate de la copii, în cadrul studiului "Canadian Healthy Infant Longitudinal Development" realizat timp de două decenii, demonstrează o incidență mai mică a astmului în rândul copiilor care au crescut alături de câini.

Lăsaţi copiii să se joace cu animalele! Vor avea imunitate de fier

Potrivit teoriei oamenilor de știință, expunerea la mizerie și bacterii în primele stadii de viață — spre exemplu, la cele prezente pe blana câinelui sau pe labele acestuia — poate contribui la dezvoltarea precoce a imunității. Echipa lui Kozyrskyj, formată din 12 specialiști, a investigat efectul expunerii la animale a bebelușilor până la trei luni de viață manifestat prin creșterea efectivului a două bacterii — Ruminococcus și Oscillospira — asociate cu reducerea alergiilor și obezității. "Abundența acestor două bacterii a fost de două ori mai mare când în casă era prezent un animal", a subliniat Kozyrskyj, potrivit sursei citate. Aceasta susține că expunerea la animalele de companie s-a demonstrat că influențează microbiomul în mod indirect în timpul sarcinii — manifestându-se de la câine la mamă și apoi la făt — și în primele trei luni de viață ale bebelușului.

De asemenea, cercetarea a arătat că schimbul de bacterii ce stimulează sistemul imunitar se desfășoară și în cazul unor situații despre care se știe că pot reduce imunitatea copiilor — lucru demonstrat în studiile precedente efectuate de Kozyrskyj — și anume naștere prin cezariană, administrarea de antibiotice în timpul nașterii și absența alăptării la sân. În plus, cercetarea sugerează că prezența animalelor de companie în casă reduce posibilitatea de transmitere a infecției cu streptococ vaginal de grup B (GBS) în timpul nașterii, ce cauzează pneumonie la nou-născuți și este prevenit prin administrarea de antibiotic mamelor. Este prea devreme pentru a preconiza unde pot duce aceste concluzii, însă Kozyrskyj nu exclude posibilitatea dezvoltării unor medicamente preventive pentru alergii și obezitate sub forma unui "supliment cu aceste microorganisme, asemănător modului în care s-a procedat cu probioticele", după cum a explicat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel