Cine l-a înlocuit pe Bloomberg după 12 ani la primăria New York-ului

new york
new york

Newyorkezii, care doreau schimbarea, l-au ales în mod masiv, marţi, pe democratul de stânga Bill de Blasio să îi succeadă în funcţie primarului miliardar Michael Bloomberg, aflat la putere de 12 ani.

De Blasio, un italiano-american în vârstă de 52 de ani, căsătorit cu o afro-americană, l-a zdrobit pe adversarul său Joe Lhota, obţinând peste 70% din voturile exprimate, potrivit unor rezultate încă parţiale, scrie Mediafax.

"Newyorkezii au cerut sus şi tare o nouă conducere a oraşului, uniţi de ideea că niciun newyorkez nu trebuie să fie lăsat pe marginea drumului", a declarat de Blasio marţi seara, mulţumind susţinătorilor, înconjurat de soţie şi cei doi copii metişi, pe care i-a plasat în centrul campaniei electorale.

"Lupta împotriva inegalităţilor nu este uşoară, nu a fost niciodată. Problemele nu vor fi rezolvate într-o zi (...). Dar nu voi înceta niciodată să lupt", a insistat el.

Anterior, după ce a votat în cartierul său, Park Slope, în Brooklyn, de Blasio, pe care toate sondajele îl prezentau ca învingător foarte detaşat, i-a evocat deja pe "numeroşii newyorkezi care luptă să facă faţă'. El şi-a reafirmat hotărârea de a se "îndepărta de politicile epocii Bloomberg", într-un oraş în care inegalităţile sunt vertiginoase, dar care a fost transformat în mod profund în timpul mandatelor lui Bloomberg, devenind mai sigur, mai verde, mai sănătos şi fiind vizitat anul trecut de un număr record de 52 de milioane de turişti.

Alegătorii, dintre care mulţi salută bilanţul lui Bloomberg, s-au prezentat la urne fără pasiune, după o campanie dură, dar fără suflu, în care de Blasio, mediator ales al oraşului, fost consilier local în Brooklyn (2002 - 2009) şi fost director al campaniei lui Hillary Clinton pentru Senat în 2000, s-a detaşat abia târziu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel