Cine este Tiberiu Dinu, numit consul general la Milano. Pr. Gabor Codrea, răspuns pentru Rareș Bogdan

Scutaru Cristina / 12 aug 2019 / 15:34 Salveaza PDF Comentarii
Viorica Dăncilă
Descriere foto: Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a luat decizia de a-l numi pe Tiberiu Dinu consul general la Milano. Preotul Gabor Codrea a transmis o scrisoare pentru a vedea toată lumea cine este, de fapt, Tiberiu Dinu, în ciuda unor voci care au încercat să-l discrediteze.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a primit o replică de la românii din Diaspora. Acesta o acuzase pe Viorica Dăncilă că ”vrea blocarea alegerilor din diaspora", după ce premierul a luat decizia de a-l numi pe Tiberiu Dinu consul general la Milano. 

Scrisoarea este adresată premierului Viorica Dăncilă, președintelui Klaus Iohannis și ministrului de Externe Ramona Mănescu. Preotul Gabor Codrea vorbește despre profesionalismul unor funcționari ai Statului Român.

”Am remarcat activitatea Consulului General de atunci, Mircea Gheordunescu, și pe cea a lui Tiberiu Dinu, Consul în acea perioadă, implicați cu entuziasm și profesionalism într-o serie de activități menite să pună în lumină valori culturale și sociale românești. În momentul în care la Verona s-a născut ideea formării unui Centru Cultural și Social, am avut susținerea totală a celor doi Consuli, iar dacă la nivel local demersurile au fost încununate de un succes răsunător, se poate spune, pe bună dreptate, că este în special meritul Consulului Tiberiu Dinu, care a garantat personal, în repetate rânduri, importanța și valoarea înfăptuirii acestui proiect la Verona”.

Preotul Gabor Codre mai spune că ani de-a rândul, Tiberiu Dinu i-a stat aproape necondiționat și, împreună cu autoritățile locale, au găsit soluții în demararea acelui proiect de amploare.

”Dacă în țară un oarecare fost redactor aservit astăzi unor interese politice încearcă să atragă atenția asupra sa într-un teatru politic, denigrând munca onestă și rezultatele unor adevărați profesioniști, noi, cei de aici, considerăm că funcționari ai Statului, așa cum este consulul Dinu, au adus mai mult respect față de România (...) decât agitația politică a unui redactor de televiziune în căutare de recunoaștere și ascensiune personală”, a mai zis preotul.

GĂSIȚI AICI SCRISOAREA INTEGRALĂ.

 

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26