Cine este studenta româncă, plecată cu Erasmus, care a murit în Spania

Studenta care a murit în accidentul de autocar din Spania avea 23 de ani, era în anul I, la studii de master, la Facultatea de Geografie şi Geologie a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Dn luna februarie 2016, urma un stagiu de studiu Erasmus la Universitatea din Barcelona, a anunţat, luni, 'cu profundă îndurerare', instituţia de învăţământ superior menţionată.

'Din respect pentru familie, nu putem face cunoscut numele studentei. Universitatea transmite condoleanţe familiei îndurerate, colegilor şi prietenilor', se arată pe site-ul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat luni că o studentă româncă a murit în accidentul de autocar care a avut loc duminică în apropierea localităţii Freginals, provincia Tarragona din Spania. Potrivit unui comunicat MAE transmis AGERPRES, Consulatul General al României la Barcelona este în legătură cu familia persoanei decedate şi cu autorităţile spaniole competente şi va acorda asistenţa consulară necesară. Un autocar cu studenţi Erasmus de diverse naţionalităţi s-a răsturnat şi s-a ciocnit cu un alt vehicul pe o autostradă în nord-estul Spaniei, au anunţat duminică serviciile de intervenţie, potrivit DPA şi EFE. Potrivit autorităţilor spaniole, 13 persoane au murit în urma respectivului accident. În accident au fost rănite alte 43 de persoane, dintre care circa 30 au fost spitalizate. Accidentul s-a produs la primele ore ale dimineţii în apropiere de oraşul-port Tarragona.

[citeste si]

Postul TV3 a relatat că şoferul autocarului a pierdut controlul volanului, după care autocarul s-a răsturnat şi s-a ciocnit cu un autovehicul din sens opus. La bordul autocarului se aflau 56 de studenţi Erasmus de 19 naţionalităţi diferite, care se întorceau de la un festival organizat la Valencia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel