Cine este Simona Marcu, noul președinte al CSM

ÎCCJ
ÎCCJ

Judecătoarea  Simona Camelia Marcu a fost aleasă președinte al Consiliului Superior al Magistraturii pentru acest an. Simona Marcu  a fost judecător la Secţia Contencios Administrativ în cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiție. Decizia a fost luată cu 11 voturi pentru şi opt împotrivă.

Simona Camelia Marcu a fost singurul magistrat care şi-a depus candidatura pentru funcția de președinte al CSM. Este membru al Consiliului din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiție.

Potrivit propriului CV, Simona Marcu a absolvit Facultatea de Drept a Universității București în 1988 și a fost, pe rând, jurisconsult, judecător (la Judecătoria Sector 1 și Tribunalul București), președinte de secție, vicepreședinte al Tribunalului București, judecător la Curtea de Apel București și judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția de Contencios Administrativ și Fiscal.

Simona Camelia Marcu, judecătoarea membră a CSM, a  cerut sesizarea Inspecției Judiciare pentru a verifica modul în care a comunicat procurorul-general, Augustin Lazăr, pe tema OUG 13, fiind  preocupată de salarizarea și pensiile magistraților și, mai pe scurt, de „echilibrul sistemului judiciar".

Simona Marcu  deține, potrivit ultimei declarații de avere, un apartament (143 metri pătrați, dobândit în 2001) și o casă în București (suprafață de 285 metri pătrați, dobândită în 2015). Soțul judecătoarei, avocatul Vasile Gil, deține, împreună cu frații săi, atât o casă în Alexandria, cât și terenuri în Alexandria, București și Mogoșoaia. De asemenea, noul președinte al CSM deține  bijuterii din aur și argint" în valoare de 6.000 de euro și datorii la bănci de circa 185.000 euro.

Potrivit declarației de avere din 2016, Simona Marcu a câștigat 227.861 lei ca judecător la ICCJ, 24.747 lei ca „membru comisii de concurs" la CSM, 14.612 lei ca „formator" la Institutul Național al Magistraturii și 17.550 lei din închirierea apartamentului din București. Deci, venituri totale de 284.770 lei. La acestea, s-au adăugat în 2016 veniturile Cabinetului de avocatură al soțului, Vasile Gil, în sumă de 437.978 lei.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel