Cine este Sarah Gilbert, ”arhitectul” vaccinului Oxford

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Profesorul britanic Sarah Gilbert se află în spatele celui mai nou vaccin de succes anti-Covid-19, cel dezvoltat de Universitatea Oxford și AstraZeneca. Totuși, dacă și-ar fi urmat instinctul, lumea nu ar fi primit niciodată vestea eficienței acestuia.

Conform BBC, prof. Sarah Gilbert, în vârstă de 58 de ani, a fost uimită de diversitatea departamentului de științe biologice al Universității din East Anglia unde și-a urmat studiile când era tânără. Totuși, odată cu trecerea timpului, doctoratul de la Universitatea din Hull i-a arătat că știința poate fi asemenea unor ochelari de cal, deloc pe placul ei.

„Sunt unii oameni de știință care își vor studia specialitatea pentru mult, mult timp... Nu așa îmi place mie să muncesc. Îmi place să încerc să iau în calcul idei din tot felul de zone”, a mărturisit prof. Gilbert, la începutul anului. „Am luat în calcul să părăsesc domeniul și să mă apuc de altceva”.

Decizia de a nu renunța a adus lumii un vaccin istoric

Din fericire, prof. Sarah Gilbert a decis să „mai încerce o dată în domeniul științei...”, motivând decizia prin banii de care avea nevoie. Acea decizie a dus la anunțul de marți legat de eficiența vaccinului dezvoltat de Oxford.

Pentru mai multe detalii legate de munca din spatele vaccinului Oxford/AstraZeneca anti-Covid-19, puteți citi această știre în care se explică cum munca a început de acum câțiva ani, dinaintea pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel