Cine este Raed Arafat. Sorin Pop: "Și-a făcut un ideal, aici, în România"

Raed Arafat FOTO AGERPRES
Raed Arafat FOTO AGERPRES

Sorin Pop a scris un mesaj public despre Raed Arafat, dar și despre proiectul SMURD.

"În 1989, termină Facultatea de Medicină de la Cluj un OM pe nume Raed Arafat. În momentele revoluției, Raed Arafat și-a dorit să salveze oameni. Și-a vândut mașina pe care o avea, a cumpărat una mult mai ieftină și cu diferența s-a dus în Germania.

A achizitionat echipamente medicale second hand, dar încă foarte bune, de la Crucia Roșie Germană. S-a întors în Romania, a instalat echipamentele cumparate cu banii lui pe mașina lui.

Așa a devenit primul medic de urgență din Romania care salva oameni din proprie inițiativă. A fost primit la Targu Mureș cu mare căldură.

Când mașina lui gonea prin sate și prin oraș, oamenii spuneau: "O vinit Arafatu'". Așa numeau oamenii prima mașina de urgență operata de un doctor cu specialitatea ATI, absolvent al Facultății de Medicină de la Cluj", a scris Sorin Pop pe Facebook.

Proiectul SMURD

"Așa s-a născut proiectul SMURD. Astazi, SMURD integrat în Departamentul pentru Situații de Urgență înseamnă milioane de intervenții din cele mai dificile și tensionate în fiecare an.

Cu Pompierii, IGSU, UPU, Ambulanță. Un concept unic, de cel mai ridicat nivel european, conceput, pus pe picioare și dezvoltat de dr. Raed Arafat.

Sunt 30 de ani de când acest om și-a făcut un ideal, aici, în Romania: salvarea vieților celor greu încercați. Multumim, Raed Arafat", a mai adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel