Cine este omul cheie al alianţei construite de PDL. Când se destramă USL-ul

FORMATIUNI DE CENTRU DREAPTA - SEMNAREA - MANIFEST POLITIC
FORMATIUNI DE CENTRU DREAPTA - SEMNAREA - MANIFEST POLITIC

Alianţa de centru dreapta, care s-a făcut în jurul PDL, nu va rezista, consideră sociologul Alfred Bulai. Strategia gândită de PDL este influenţată cifrele pe care le arată sondajele înainte de alegerile parlamentare. Dacă înainte PDL gândise o strategie în care să aibă o serie de partide mici, care să fragmenteze votul, cifrele i-au determinat să schimbe modul de acţiune. Bulai consideră că nici USL-ul nu are un viitor politic "pe petale de trandafir", iar după alegerile parlamentare ar putea urma o reconfigurare. 

Pentru PDL, referendumul a fost un test util pentru a se vedea unde se află din punct de vedere electoral. "PDL singur nu are şanse foarte mari. Bine, nici cu alianţa asta de partide şansele nu cresc exponenţial. Aici este vorba de o spoială. Să dea impresia că sunt mai mulţi, impresia de forţă. De fapt, singurul care contează în această ecuaţie este Mihai Răzvan Ungureanu. El este important".

Alianţa încheiată de PDL are scop pur electoral, pentru că după alegerile parlamentare va urma o reconfigurare, consideră Alfred Bulai. Odată cu formarea noului Parlament vor începe bătăliile electorale. Bulai consideră că în această ecuaţie a reconfigurării politice va intra şi USL. "Ei au spus de la început că este o alianţă pur electorală. Acum să nu ne aşteptăm ca de la începutul lui 2013 să vină ruptura. Dar vor fi elemente care ar putea reconfigura USL-ul spre finalul anului 2013".

Sociologul consideră că marele câştigător al referendumului este Dan Diaconescu. "Oamenii s-a mobilizat puternic pentru referendum, iar acum sunt dezamăgiţi. PP-DD-ul a câştigat din această confruntare". Bulai nu uită nici UDMR-ul, iar dacă USL nu va face pentru 50% la parlamentare, guvernarea nu va fi "pe petale de trandafir".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel