Cine este noul președinte al PPE, familia europeană a lui Băsescu

joseph daul dc
joseph daul dc

Politicianul francez Joseph Daul, în vârstă de 66 de ani, a fost ales președintele celei mai mari formațiuni europene, Partidul Popular European, condusă anterior de fostul premier belgian Wilfried Martens, decedat pe 9 octombrie. 

De altfel, în timpul spitalizării sale, Martens îl împuternicise pe Daul cu șefia familiei europene a popularilor.

Joseph Daul a fost ales cu 112 voturi din totalul de 124, în cursul reuniunii PPE de la Bruxelles. "Este o mare onoare să primesc acest mandat şi încrederea reprezentanţilor partidelor membre, a asociaţiilor şi grupurilor politice pentru a conduce partidul în perspectiva unor evenimente importante, precum alegerile europene din mai", a declarat francezul, citat de Mediafax.

Joseph Daul este membru al partidului de centru-dreapta UMP (Union pour un Movement Populaire), condus de fostul președinte al Hexagonului, Nicolas Sarkozy.

Wilfried Martens a decedat la vârsta de 77 de ani, după ce a fost spitalizat la sfârșitul lunii august pentru probleme cu coagularea sângelui. Martens a co-fondat PPE în 1976 și a condus familia europeană din1980.

PPE nu și-a desemnat încă un candidat pentru alegerile privind președintele Comisiei Europene, dar actualul șef al Executivului UE, Jose Manuel Barroso, dă semnale că și-ar dori un al treilea mandat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel