Cine este noul premier al SIRIEI

Siria are un nou premier. Iată cine este. 

Preşedintele Bashar al-Assad l-a nominalizat marţi prim-ministru însărcinat să formeze un guvern după alegerile parlamentare din luna iulie pe Hussein Arnous, care până la alegeri fusese premier interimar, a anunţat preşedinţia siriană, relatează AFP, citează Agerpres. 

Cine este Hussein Arnous



Hussein Arnous, fost ministru al resurselor hidraulice, a fost numit şef al guvernului în virtutea unui decret prezidenţial publicat de media oficiale.

Arnous a deţinut această funcţie, dar cu titlu interimar, şi până la alegerile legislative din 19 iulie, după demiterea în iunie a fostului premier Imad Khamis, pe fondul agravării crizei economice.

La fel ca şi predecesorul său, noul prim-ministru este vizat de mai mulţi ani de sancţiuni impuse de SUA şi Uniunea Europeană împotriva regimului Assad.

Nominalizarea sa intervine într-un context de criză economică acută şi de depreciere fără precedent a monedei siriene, care a provocat o creştere vertiginoasă a preţurilor în întreaga ţară, determinând anumite magazine să tragă obloanele.

Legea "Cesar". Noul Guvern, presiuni



Noul guvern va trebui de asemenea să facă faţă unui nou set de sancţiuni americane intrate în vigoare în luna iunie, sub numele de legea "Cesar", care sancţionează orice entitate care colaborează cu Damascul, precum şi oameni de afaceri şi personalităţi cheie ale regimului.

Originar din oraşul Maarrat al-Numan, din provincia Idleb, Hussein Arnous este licenţiat al facultăţii de inginerie civilă a Universităţii din Alep.

În vârstă de 67 de ani, el a ocupat deja mai multe posturi ministeriale.

Criza economică din Siria, devastată de un război care a început în 2011, a fost amplificată de măsurile de izolare adoptate în contextul pandemiei de COVID-19, dar şi de naufragiul economic al Libanului vecin, afectat de o penurie de dolari şi de o degringoladă istorică a monedei sale naţionale.

Partidul Baas, la putere în Siria, şi aliaţii săi au obţinut majoritatea celor 250 de locuri din Adunarea Naţională cu prilejul ultimelor alegeri legislative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel