Cine este noul ministru de Externe al Belarusului, omul școlit în subordinea MAE austriac

Cine este noul ministru de Externe al Beralusului, omul școlit în subordinea MAE austriac / Foto: Pixabay, de Zdeněk Fekar
Cine este noul ministru de Externe al Beralusului, omul școlit în subordinea MAE austriac / Foto: Pixabay, de Zdeněk Fekar

Află în articol cine este noul ministru de Externe al Belarusului.

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, l-a numit pe Serghei Aleinik în funcția de ministru al Afacerilor Externe, a informat agenția de presă BelTA. Aleinik "a lucrat până acum în Ministerul de Externe ca prim-adjunct", se arată în raport, scrie Interfax.

Lukaenko a spus că a discutat cu Aleinik despre sarcinile pe care le va avea în această funcție. "Nu va fi ușor", a remarcat liderul belarus.

Serghei Aleinik a fost numit în funcția de ministru al Afacerilor Externe, după ce fostul ministru de Externe din Belarus, Vladimir Makei, a murit la sfârșitul lunii noiembrie, la vârsta de 64 de ani.

Makei era în serviciul diplomatic din 1993, iar din 20 august 2012 ocupa postul de ministru al afacerilor Externe din Belarus. Din 2008 până în 2012, Makei a fost șeful administrației Președintelui Republicii Belarus. Din 2000 până în 2008 el a lucrat ca asistent al președintelui.

Biografia lui Serghei Aleinik

Serghei Aleinik s-a născut în 1965 la Minsk. Absolvent al Facultății de Traduceri a Institutului Pedagogic de Stat al Limbilor Străine din Minsk (1986), a studiat la Academia Diplomatică din subordinea Ministerului Afacerilor Externe austriac (1992-1993).

1992-1993 - Al treilea secretar al Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe al Belarusului.

1993-1994 - Șeful Departamentului Pașapoarte și Vize al Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe al Belarusului.

1994-1995 - Şef adjunct al Departamentului Protocol de Stat, Şef adjunct al Serviciului Protocol de Stat al Ministerului Afacerilor Externe din belarus.

1995-1996 - Consul - șef al misiunii externe a Belarusului la Haga.

1996-1999 - Consilier al Ambasadei Belarusului în Țările de Jos, Reprezentant permanent al Belarusului în Consiliul Executiv al Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice.

1999-2002 - șef interimar, șef al Serviciului de protocol de stat al Ministerului Afacerilor Externe din Belarus.

2002-2009 - Reprezentant permanent al Belarusului pe lângă Oficiul ONU și alte organizații internaționale din Geneva (Elveția), ambasador al Belarusului la Sfântul Scaun, ambasador al Belarusului la Ordinul Suveran Militar al Ospitalerilor din Sf. Ioan al Ierusalimului, Rodos și Malta.

2009-2013 - Ministru adjunct de Externe al Belarusului.

2013-2020 - Ambasador al Belarusului în Regatul Unit și, concomitent, ambasador al Belarusului în Irlanda, ambasador al Belarusului la Sfântul Scaun, ambasador al Belarusului la Ordinul Suveran Militar al Ospitalerilor din Sfântul Ioan al Ierusalimului, Rodos și Malta, reprezentant permanent al Belarusului pe lângă Organizația Maritimă Internațională.

2020-2022 - Ministru adjunct de Externe al Belarusului.

Februarie-decembrie 2022 - Prim-viceministrul de Externe al Belarusului.

Serghei Aleinik are gradul diplomatic de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar. Vorbește limba engleză și germană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel