Cine este magistratul care a pus în libertate lotul Truică

Curtea de Apel Brașov a decis, vineri,  că lotul Truică nu poate fi arestat. Singurul personaj reținut în acest moment este Paul Lambrino, după o audiere de circa șase ore la DNA Brașov.

Judecătorul care a decis că lotul Remus Truică nu poate fi arestat se numește Elena Barbu, vicepreședinte al Curții de Apel București.Magistratul este soția lui Silviu Gabriel Barbu, un personaj extrem de important.

Despre el putem spune că a fost consilier de stat în Administrația Prezidențială în mandatul lui Traian Băsescu (2006-2007), iar apoi a ajuns secretar general adjunct în Ministerul Justiției, în 2012. Din decembrie 2012 până în prezent deține funcția de inspector general în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. În plus, a fost vicepreședinte al Curții de Apel București, funcție pe care o deține acum soția sa, potrivit stiripesurse.ro.

[citeste si]

Despre Remus Truică se știe că a avut multe funcții publice sub mai multe guverne, având legături în cele mai înalte sfere politice. La fel și Dan Andronic, un apropiat al mai multor politicieni, de la Adrian Năstase la Traian Băsescu.

Cum soțul judecătoarei și cei pe care aceasta îi judeca se cunoșteau ca urmare a activității lor politice, se ridică semnul de întrebare dacă nu cumva acesta ar fi trebuit să se abțină și să nu analizeze cazul, mai precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel