Aliata lui Vladimir Putin. Lvova-Belowa este responsabilă de adopțiile minorilor din Donbass: ”Și eu am adoptat unul”

Sursa Foto YouTube 9NEWS
Sursa Foto YouTube 9NEWS

Curtea Penală Internațională nu l-a vizat doar pe președintele Vladimir Putin: mandatele de arestare emise de judecătorii de la Haga pentru deportarea copiilor ucraineni în Rusia, fac referire și la un oficial de la Kremlin care a rămas în mare parte în afara reflectoarelor presei occidentale. 

Numele ei este Lvova Belowa, are 38 de ani, 5 copii biologici și o duzină de copii luați în plasament. În calitate de comisar pentru copii, ea urmărește deportările și adopțiile minorilor din Donbass, potrivit Europa Today.

Lvova-Belowa, în vârstă de 38 de ani și mamă a cinci copii, când a aflat că a fost trecută pe lista internațională în calitate de acuzată pentru crime de război, a comentat știrea cu un sarcasm tulburător: ”Este grozav! Comunitatea internațională recunoaște munca pe care o facem pentru a ajuta copiii țării noastre. Că nu îi lăsăm în zone de război, că îi scoatem, că le creăm condiții bune, că îi înconjurăm cu oameni iubitoare și grijulii”, a spus ea reporterilor. 

Citește și: Von der Leyen a anunţat organizarea unei conferinţe în vederea localizării copiilor ucraineni răpiţi de Rusia

Rolul ei în deportarea copiilor idn Donbass este central: ea se ocupă de așa-numitele practici de reeducare patriotică și de adopție de copii. Ea însăși, pentru a da un bun exemplu, ar fi luat în plasament o duzină de copii. Printre ei, unul ar fi ucrainean. Detaliul a apărut în timpul unei conversații dintre Lvova-Belowa și președintele Putin, difuzată la mijlocul lunii februarie: videoclipul îl arată pe liderul de la Kremlin întrebându-l pe comisarul pentru copii dacă este adevărat dacă a adoptat un copil din Mariupol. Ea a răspuns confirmând adopția și explicând că acum știe ce înseamnă să fii mama unui copil din Donbass: ”E greu, dar există iubire”.

Deocamdată, Curtea Penală Internațională a trimis-o în judecată pentru crime de război. Dar dacă instanța ”reușește să demonstreze că deportarea a fost larg răspândită și sistematică, ar putea fi și o crimă împotriva umanității”.

Kievul vorbește despre cel puțin 16.000 de copii răpiți, cifră confirmată de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Citește și: Kievul susține că a recuperat 307 copii din teritoriile ocupate de Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel