Cine este Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe. Este o premieră pozitivă

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Preşedintele american, Joe Biden, a anunţat că a ales-o pe Karine Jean-Pierre ca viitoarea purtătoare de cuvânt a Casei Albe, atribuind pentru prima dată acest post extrem de expus unei femei de culoare şi lesbiană declarată, notează AFP. 

Ea o va înlocui pe Jen Psaki, a cărei adjunctă a fost până în prezent, cu începere de la 13 mai, potrivit unui comunicat al Casei Albe în care Joe Biden s-a declarat 'mândru' de această numire. Preşedintele a lăudat, de asemenea, 'experienţa, talentul şi onestitatea' viitoarei sale purtătoare de cuvânt.

'Va fi prima femeie de culoare LGBTQ+ declarată' în acest post, a scris pe Twitter, la rândul ei, Jen Psaki care a făcut cunoscut încă de la început că va preda ştafeta, adăugând: 'Ea va da voce multor persoane şi le va permite multora să aibă vise mari'.

Prima femeie de culoare care a preluat rolul de 'Press Secretary'

Potrivit presei americane, purtătoarea de cuvânt în funcţie se va alătura canalului MSNBC, de orientare progresistă. Karine Jean-Pierre, 44 de ani, este prima femeie de culoare care a preluat rolul de 'Press Secretary'.

Această vorbitoare de franceză, care trăieşte împreună cu o jurnalistă de la CNN, cu care are o fiică, devine şi prima lesbiană care îşi asumă această funcţie extraordinar de expusă. Înaintea ei, doar o singură femeie de culoare, Judy Smith, a fost purtătoare de cuvânt adjunctă a Casei Albe sub preşedinţia lui George H.W. Bush, în 1991.

A lucrat la cele două campanii ale lui Barack Obama (2008 şi 2012), apoi cea a lui Joe Biden în 2020

Născută în Martinica din părinţi haitieni care au emigrat apoi în Statele Unite, ea a lucrat la cele două campanii ale lui Barack Obama (2008 şi 2012), apoi cea a lui Joe Biden în 2020 înainte de a se alătura echipei sale la Casa Albă.

Absolventă a prestigioasei Universităţi Columbia înainte de a intra în lumea asociaţiilor şi a politicii, Karine Jean-Pierre a explicat adeseori că mediul familial, emblematic pentru 'visul american', a fost un factor determinant în cariera sa.

A crescut la New York

Ea a crescut la New York, unde tatăl ei a lucrat ca şofer de taxi, iar mama ei ca îngrijitoare la domiciliu. 'Sunt tot ceea ce Donald Trump urăşte', a explicat ea în 2018 într-un videoclip pentru MoveOn, organizaţie al cărei lider a fost cândva. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel