Cine este Ion Bârcină, finul lui Toni Greblă, despre care procurorii DNA fac referire

Foto: gorjeanul.ro
Foto: gorjeanul.ro

Ion Bîrcină zis Dan Goeru, este unul dintre cei mai cunoscuți  oameni de afaceri  din Gorj, despre care procurorii DNA au suspiciuni că judecătorul CCR, Toni Greblă, nașul fiicei lui Ion Bîrcină,  ar fi intervenit în derularea unor afaceri. 

Ion Bîrcină zis Dan Goeru ar fi  fost condamnat în 2013 la 4 ani de închisoare. Acesta a fost cercetat de Direcția Națională Anticorupție fiind acuzat că în perioada 2010-2011 alături de alte trei persoane ar fi  încercat să dea mită fostululi președinte al ANRE și parlamentar UDMR, Olosz Gergely, potrivit presei locale.

Firma lui Goeru ar fi primit de la  Agenția  Națională de Reglementare contracte pentru vânzarea energiei.

Citește și: DNA: Toni Greblă, urmărit penal

Judecătorul CCR, Toni Greblă, este nașul de cununie al fiicei lui Ion Bîrcină.

În ultima perioadă, Goeru ar fi  intrat în anonimat din cauza  problemelor financiare cu care se confruntă societățile sale. Astfel, mai multe proprietăți din municipiul Târgu-Jiu au fost scoase la vânzare de firme specializate în lichidări printre care și fostul motel de la Drăgoieni pentru o sumă de 1,5 milioane de euro, cu tot cu terenul de 6 hectare aferent, potrivit presei locale.

Potrivit unor documente ale procurorilor,  în perioada 2010-2015, Toni Greblă ar fi primit de la Ion Bîrcină mai multe foloase necuvenite, atât în perioada în care a fost senator, respectiv până în 18 decembrie 2013, cât şi după ce şi-a început mandatul de judecător la Curtea Constituţională.

Citește și: TONI GREBLĂ (CCR), audiat la DNA. Ce prevede legea CCR în astfel de cazuri

Toni Greblă ar fi primit de la Ion Bîrcină folosinţa gratuită, service-ul şi asigurarea pentru autoturismul marca BMW Serie 5, înmatriculat succesiv pe numele societăţilor care ar fi controlate de Bîrcină.

De asemenea, Toni Greblă ar fi primit de la finul său, în 2 noiembrie 2011, suma de 1.200 de lei, reprezentând echivalentul a două rochii de damă, cadou pentru soţia judecătorului CC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel