Cine este Dragoș Pîslaru, noul ministru al Muncii

Dragoș Pîslaru este, începând de astăzi, noul ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), la mai puțin de o săptămână după demisia Anei Costea de la conducerea ministerului. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind numirea lui Dragoş Pîslaru în funcţia de ministru al Muncii, acesta urmând să depună la ora 18:00 jurământul de învestitură în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Palatul Cotroceni.

Premierul Dacian Cioloș a înaintat astăzi președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire în funcția de ministru al Muncii a lui Dragoș Nicolae Pîslaru, consilier de stat pe probleme economice în cancelaria prim-ministrului din 8 decembrie 2015.

Analist economic cu experiență în domeniul reformelor structurale, dezvoltării locale și creșterii competitivității, Dragoș Pîslaru s-a născut în București, la 23 martie 1976, potrivit CV-ului său aflat pe www.sape-energie.ro, informează Agerpres.

Este absolvent al Facultății de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din București (oct. 1994 - sept. 1998) cu Diplomă de Licență în Economie Internațională. A urmat cursuri postuniversitare, obținând o diplomă de Studii Aprofundate în Integrare Europeană tot în cadrul ASE (oct. 1998 - sept. 1999).

Are un Master în Științe - Relații Internaționale obținut în cadrul London School of Economics and Political Science din Marea Britanie (oct. 1999 - sept. 2000) și o diplomă de studii Entrepreneurship - Case Study Centered Learning obținută în cadrul Harvard Business School (iulie 2006).

[citeste si]

Este doctor în științe economice cu o teză susținută la Institutul Național de Cercetări Economice, Academia Română (octombrie 2013).

Lector universitar, Dragoș Pîslaru a predat cursuri de economie la ASE București, Facultatea de Relații Economice Internaționale (nov. 1999 - sept. 2007).

Cercetător asociat la Centrul Român de Politici Economice (dec. 2000 - nov. 2005) și director executiv la Grupul de Economie Aplicată (iun. 2004 - dec. 2006).

A deținut funcția de administrator/manager general în cadrul companiei de consultanță strategică, GEA Strategy & Consulting S.A. (dec. 2006 - nov. 2015). În postura de analist și expert național a fost implicat în mai multe proiecte cu privire la politicile europene, în special în ceea ce privește competitivitatea economică, dezvoltarea durabilă și motoarele de creștere economică.

Este membru al: Colegiului Consultativ al Consiliului Concurenței; Societății Române de Economie (SOREC); rețelei TCI (The Competitiveness Institute), Team Europe 2005-2008 - Comisia Europeană/România; reprezentant al asociației de alumni în România al London School of Economics; al Grupului de Lucru pentru îmbunătățirea IMM și a mediului de afaceri (sub patronajul Ministerului Economiei).

A deținut funcția de consilier de stat pe probleme economice în cancelaria prim-ministrului Dacian Cioloș (8 dec. 2015 - 18 apr. 2016).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel