Cine este cel mai bun profesor din lume

O profesoară din Canada a fost numită cel mai bun dascăl din lume, primind un premiu de un milion de dolari pentru munca sa.

Maggie MacDonnell a primit titlul de „cel mai bun dascăl din lume” și un premiu în valoare de un milion de dolari pentru munca sa în cadrul unei comunităţi izolate din nordul extrem al Canadei. Canadianca a fost unul din cei 10 dascăli finalişti ai premiului Profesorul Anului, creat acum trei ani de o fundaţie din Dubai.

De şase ani Maggie MacDonnell lucrează în Salluit - un sat din nordul Arctic al Canadei cu o populaţie de doar 1300 de locuitori. Acolo tânăra profesoara a fost martora gravelor probleme cu care se confrunta comunitatea de inuiţi.

[citeste si]

Maggie MacDonnell a creat programe speciale pentru fete, o cantină comună, un centru de fitness şi cursuri pentru prevenirea sinuciderilor. Potrivit acesteia, metoda de lucru a fost încurajarea actelor de bunătate, informează Agerpres.

„Când oferi oamenilor oportunităţi şi platforme sănătoase, ei transformă acele platforme în podiumuri. Este ce s-a întâmplat acolo.”

Canadianca a fost unul din cei 10 dascăli finalişti ai premiului Profesorul Anului, creat acum trei ani de o fundaţie din Dubai. Milionul de dolari se acordă în tranşe iar câştigătorul are obligaţia de a continua să predea cel puţin 5 ani după obţinerea distincţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel