Cine este Cătălin Striblea: "Jurnalism. Altă meserie nu cunosc"

striblea dece
striblea dece

Cătălin Striblea a vrut prima oară să devină polițist și pompier, dar a ajuns să practice meseria despre care acum spune că e singura pe care o poate face. După cum el însuși povestea într-un interviu, a început prin a le cumpăra bere și țigări șefilor. În prezent este unul dintre cei mai marcanți jurnaliști români, moderator al emisiunii "Ultima oră", de la România Tv.

Cătălin Striblea a început să tatoneze meseria de jurnalist de când era licean în orașul său natal, Vaslui. Următoarea etapă a presupus o facultate făcută la Iași, acolo unde, a început prin a fi reporter și a continuar ca realizator de emisiuni. Recunoaște că la 23-24 de ani, ceea ce făcea la Iași nu-i displăcea total, dar părăsirea Moldovei pentru promisiunile Capitalei a fost una inspirată.

Ajuns la București, vasluianul s-a angajat la Realitatea - unde a făcut toate treburile unui novice: țigări, cafele, du-te-vino pe teren- iar mai apoi la BBC. Cea mai dragă perioadă a fost cea petrecută la Radio, "locul de muncă unde m-am simțit cel mai bine".

De-acum reporter cu experiență, Cătălin Striblea a riscat soluția străinătății, dar s-a întors de la Londra nu după mult timp. Întors în țară, și-a înfipt rădăcinile la Realitatea Tv. Acolo a rămas pâna la scindarea postului, în urma căreia a ales să-l refuze pe Elan Schwartzenberg și să-l urmeze pe Sebastian Ghiță, la Rtv. Actual moderator al emisiunii "Ultima oră", a reușit performanța ca în numai jumătate de an să atingă cote foarte mari de audiență, pentru un talk-show politic.

Cătălin Striblea are 35 de ani şi este căsătorit, din 2002, cu Alina Togaru, cu care crește un băiat de aproximativ patru ani. Soţia jurnalistului este consilier juridic. Printre hobby-urile acestuia se numără muzica veche şi filmele.

Într-un interviu acordat revistei Qmagazine pe zece septembrie 2012, Cătălin Striblea spunea că jurnalismul, meseria pe care o practică de circa 20 de ani, e singura pe care o știe, iar aerul din redacție e cel pe care îi place să-l respire.

"Eu sunt jurnalist prin formație. Am făcut Facultatea de Drept la Iași, la Universitatea «Al. I. Cuza», dar nu am profesat niciodată. Prin urmare, eu altă meserie nu cunosc. Așa că nu știu să fac decât jurnalism. În plus, mie îmi place ce muncesc. Nu mă văd făcând nicicând altceva! Îmi place aerul din redacție. Îmi plac emoțiile date de o știre mare. Îmi place alergătura după un subiect. Iubesc veșnicele polemici din jurul unui subiect. Nu cred că o să părăsesc meseria asta", se destăinuia Cătălin Striblea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel