Cine este candidatul României pentru Tribunalul UE

Magistratul Octavia Spineanu-Matei a fost nominalizată de Guvern pentru a candida la funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene, a anunţat, miercuri, Biroul de presă al Executivului.

Propunerile de rezervă sunt Norel Rosner şi Laura Ivanovici.

"Printr-un memorandum adoptat astăzi, Executivul a aprobat nominalizările Comisiei de selecţie conduse de ministrul Justiţiei, Raluca Alexandra Prună", se menţionează în comunicatul Guvernului.

Propunerea României va fi transmisă până pe 29 februarie, având în vedere că mandatul actualului judecător român la Tribunalul Uniunii Europene, Andrei Popescu, expiră la 31 august. Potrivit art. 254 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (TFUE), judecătorii Tribunalului sunt numiţi de comun acord de guvernele statelor membre, pentru o perioadă de şase ani. Persoanele numite sunt alese de fiecare stat membru dintre personalităţi care oferă garanţii depline de independenţă şi care au capacitatea necesară pentru exercitarea unor înalte funcţii jurisdicţionale. Pe 19 februarie, Octavia Spineanu-Matei, directorul Institutului Naţional al Magistraturii, a fost nominalizată pentru funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene, conform unei informări publicate pe site-ul Ministerului Justiţiei. Nominalizarea a fost făcută de o Comisie de selecţie, în urma punctajelor obţinute de candidaţi la proba interviului. După depunerea dosarelor, au fost acceptaţi zece candidaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel