Cine este Adrian Criț, noul director general al STB

Adrian Criț
Adrian Criț

Adrian Criț a fost desemnat de către Consiliul Local al Capitalei la conducerea STB, a anunțat Nicușor Dan.

Adrian Criț a absolvit în 1998 Facultatea de Inginerie Mecanică, Secția Motoare cu Ardere Internă din cadrul Universității Politehnică București, iar un an mai târziu a finalizat specializarea postuniversitară în cadrul aceleiași instituții de învățământ, cu tema “Termodinamica motoarelor cu ardere internă”.

Și-a început cariera profesională la Registrul Auto Român, unde a fost, pe rând, inginer Bază de Date Tehnice, șef Colectiv Poluare Autoturisme, șef Compartiment Poluare și șef Departament Coordonare Tehnică, Poluare și Consultanță, potrivit click.ro.

În perioada iunie 2010 - noiembrie 2011 Adrian Criț a ocupat funcțiile de director general și președinte al Consiliului de Administrație al Regiei Autonome de Transport București.

Ulterior, în perioada decembrie 2011- iunie 2012 a fost director general și președinte al Consiliului de Conducere al Autorității Metropolitane de Transport București (ATMB), din subordinea Ministerului Transporturilor.

În această calitate, s-a implicat în înființarea AMTB, respectiv elaborarea și punerea în aplicare a legislației pentru înființarea și funcționarea acestei instituții, elaborarea Regulamentului de Organizare și Funcționare, elaborarea Strategiei de Transport pe termen mediu din zona metropolitană București, strategie ce a fost pusă la dispoziția MTI spre aprobare, colaborarea cu experți ai Băncii mondiale prin proiectul PODCA.

După plecarea de la AMTB, Adrian Criț a condus două firme private (Green Cars SRL și Interlogistic AC SRL), iar din iunie 2016 și până în prezent a fost consilier al directorului general al Registrului Auto Român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel