Cine e tânărul de 18 ani care va zbura în spațiu cu Jeff Bezos. Mister cu prețul biletului

Foto Pexels
Foto Pexels

Un tânăr de 18 ani urmează să devină cea mai tânără persoană care zboară în spațiu, însoțindu-l pe miliardarul Jeff Bezos la primul zbor uman realizat de compania spațială Blue Origin pe 20 iulie, relatează BBC.

Oliver Daemen va zbura în locul unui ofertant anonim care a plătit 28 de milioane de dolari la o licitație publică. Câștigătorul licitației nu poate zbura în misiune din cauza schimbărilor de program, a anunțat Blue Origin.

Adolescentul este fiul lui Joes Daemen, CEO al Somerset Capital Partners. Daemen și-a asigurat un loc pentru al doilea zbor, dar a trecut la primul în momentul în care ofertantul câștigător a ieșit, a spus Blue Origin. Apoi a decis că va zbura fiul său, care este student la fizică.

Acesta va face echipă cu Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, care va deveni cea mai bătrână persoană care a ajuns în spațiu.

Jeff Bezos și fratele său, Mark, sunt ceilalți doi pasageri ai rachetei New Shepard.

Blue Origin nu a spus cât a costat biletul lui Daemen.

Compania intenționează să își lanseze pasagerii la mai mult de 100 km deasupra suprafeței Pământului, ceea ce le va permite să experimenteze lipsa gravitației, notează Mediafax. Capsula se va întoarce apoi pe Pământ folosind parașute, într-o călătorie care va dura aproximativ zece minute.

Bezos, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a creat Blue Origin în 2000 și a anunțat luna trecută că el și fratele său vor zbura. Zborul vine după ce miliardarul Sir Richard Branson a ajuns cu succes la marginea spațiului la bordul avionului său rachetă Virgin Galactic, săptămâna trecută.

Branson: „Bine ați venit în zorii unei noi ere spațiale!”

Călătoria către spațiu trebuie să fie „mai accesibilă tuturor”, a declarat Richard Branson, în timpul unei conferințe de presă, după zborul său la bordul VSS Unity al Virgin Galactic.

„Suntem aici pentru a face spațiul mai accesibil pentru toți. Vrem să transformăm următoarea generație de visători în astronauții de astăzi și de mâine. Noi toți, pe această scenă, am avut cea mai extraordinară experiență și ne-ar plăcea dacă unii dintre voi o vor putea avea", a spus el, adăugând: „Dacă ai avut vreodată un vis, acum este momentul să-l împlinești. Aș vrea să închei spunând: bine ați venit în zorii unei noi ere spațiale!”

Aparatul de zbor Unity a fost transportat de un avion și a efectuat un zbor suborbital, la o altitudine de peste 80 de km. Viteza aparatului a fost de trei ori viteza sunetului.

Alături de Branson, au călătorit la limita spațiului cinci specialişti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel